Colruyt - Folder van 28.07.2021 tot 10.08.2021 - Pagina 4
Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 28.07.2021 tot 10.08.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Makkelijk kiezen
medewerkers alles eruit wat er niet tussen hoort.
Nadat de mosselen gesorteerd zijn op maat, zijn
Handige tips voor
ze klaar om gekoeld te worden. Dat gaat allemaal
heel snel, zodat de mosselen zo snel mogelijk
mosselen
verpakt worden en voortdurend gekoeld
blijven. Dat is belangrijk om ze vers te houden.
Een laatste handmatige controle zorgt ervoor dat
alleen de beste mosselen worden verpakt om
» Vries verse mosselen niet in. U kan ze wel
koken, uit de schelp halen en daarna
naar de winkel te gaan.
invriezen.
» Bewaar het vocht dat vrijkomt tijdens
het koken als bouillon. Giet het in een
"We laten gewoon de
isblokjesvorm en vries het in. Zo zijn het
heerlijk smaakvolle bouillonblokjes
natuur Naar gang
die u voor van alles kan gebruiken.
Aanraders: in een saus of vissoep.
gaan. Het vesultaat
is een heerlijk
natuurproduct
Zeeuwse mosselen
«
@
ekker
Tv
Mosselkweker Julien Barbé
EN
hs
koken
En zo belanden ze op uw bord
Thuis genieten van verse mosselen? “Bewaar
ze steeds zo koel mogelijk, in de lade van de
koelkast,” tipt Julien. “Eet ze het liefst op de dag
van aankoop en zorg bij de bereiding dat ze zo
snel mogelijk koken, dan blijft het mosselvlees
C2
lekker mals.
=
Onze aankoper Jeroen
LIE Ld
op de mosselboot.
Zuiders mosselpotje
Voor 4 personen
» Bak 1 voorgebakken ciabatta af in een voorverwarmde oven
Naf
(baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en snij in stukken.
2
» Spoel 2 kg verse Zeeuwse mosselen Super goed onder
wi —
Ton
koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken. Snij
300 g kerstomaten in verschillende kleuren in 2. Schil
1 wortel en snij in kleine blokjes. Pers 2 teentjes knoflook
hj
en snipper 1
À
mn
n. Snij 100 g pancetta in fijne reepjes.
» Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en bak de
pancetta, het knoflook, de ui en de wortel 3 min. Roer
regelmatig om.
» Voeg de mosselen toe en overgiet met 360 g
e/
on
kerstomatenpassata en 2,5 dl droge witte wijn. Voeg de
kerstomaten toe en kruid met zwarte peper. Zet het vuur hoog
Hu
en roer om. Dek af en laat + 5 min. garen. Schud regelmatig
op. Verdeel over 4 diepe borden. Werk af met de blaadjes van
)
1 plantje basilicum en bedruppel met 1 eetl. olijfolie.
t
Nog meer inspiratie nodig?
{
ij
Ontdek al onze recepten met mosselen op
colruyt.be/lekkerkoken/mosselen
Omdat we atijdr
en op de pren en promis in de andere
Pen
zijn dan in deze fol
winkelbezoek raadplegen via de
ie
r.
De kort
elyce
vertoon van uw Xra-app
me
egte vies ina
dt 5 3 oma
e prijzen in uw winkel kan u
een kans
5 laagste prijzen E