Colruyt - Folder van 28.07.2021 tot 10.08.2021 - Pagina 4




Hier is pagina 4 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 28.07.2021 tot 10.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Makkelijk kiezen

medewerkers alles eruit wat er niet tussen hoort.

Nadat de mosselen gesorteerd zijn op maat, zijn

Handige tips voor

ze klaar om gekoeld te worden. Dat gaat allemaal

heel snel, zodat de mosselen zo snel mogelijk

mosselen

verpakt worden en voortdurend gekoeld

blijven. Dat is belangrijk om ze vers te houden.

Een laatste handmatige controle zorgt ervoor dat

alleen de beste mosselen worden verpakt om

» Vries verse mosselen niet in. U kan ze wel

koken, uit de schelp halen en daarna

naar de winkel te gaan.

invriezen.

» Bewaar het vocht dat vrijkomt tijdens

het koken als bouillon. Giet het in een

"We laten gewoon de

isblokjesvorm en vries het in. Zo zijn het

heerlijk smaakvolle bouillonblokjes

natuur Naar gang

die u voor van alles kan gebruiken.

Aanraders: in een saus of vissoep.

gaan. Het vesultaat

is een heerlijk

natuurproduct

Zeeuwse mosselen

«

@

ekker

Tv

Mosselkweker Julien Barbé

EN

hs

koken

En zo belanden ze op uw bord

Thuis genieten van verse mosselen? “Bewaar

ze steeds zo koel mogelijk, in de lade van de

koelkast,” tipt Julien. “Eet ze het liefst op de dag

van aankoop en zorg bij de bereiding dat ze zo

snel mogelijk koken, dan blijft het mosselvlees

C2

lekker mals.

=

Onze aankoper Jeroen

LIE Ld

op de mosselboot.

Zuiders mosselpotje

Voor 4 personen

» Bak 1 voorgebakken ciabatta af in een voorverwarmde oven

Naf

(baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en snij in stukken.

2

» Spoel 2 kg verse Zeeuwse mosselen Super goed onder

wi —

Ton

koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken. Snij

300 g kerstomaten in verschillende kleuren in 2. Schil

1 wortel en snij in kleine blokjes. Pers 2 teentjes knoflook

hj

en snipper 1

À

mn

n. Snij 100 g pancetta in fijne reepjes.

» Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en bak de

pancetta, het knoflook, de ui en de wortel 3 min. Roer

regelmatig om.

» Voeg de mosselen toe en overgiet met 360 g

e/

on

kerstomatenpassata en 2,5 dl droge witte wijn. Voeg de

kerstomaten toe en kruid met zwarte peper. Zet het vuur hoog

Hu

en roer om. Dek af en laat + 5 min. garen. Schud regelmatig

op. Verdeel over 4 diepe borden. Werk af met de blaadjes van

)

1 plantje basilicum en bedruppel met 1 eetl. olijfolie.

t

Nog meer inspiratie nodig?

{

ij

Ontdek al onze recepten met mosselen op

colruyt.be/lekkerkoken/mosselen

Omdat we atijdr

en op de pren en promis in de andere

Pen

zijn dan in deze fol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

elyce

vertoon van uw Xra-app

me

egte vies ina

dt 5 3 oma

e prijzen in uw winkel kan u

een kans

5 laagste prijzen E