Colruyt - Folder van 17.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 17.11.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EN

Smeersalades van BonRill:

=

»

vegetarisch én lokaal

x

Sinds begin 2020 produceert het leperse familiebedrijf BonRill

vegetarische smeersalades. Hun doel? Een lekker vegetarisch alternatief

MB

maken voor klassieke smeersalades, maar dan met een lokaal plantaardig

product als b;

Caroline Vercauteren, eigenares van het bedrijf, neemt u

mee voor een

je achter de schermen.

rg

BonRill is oorspronkelijk een charcuteriebedrijf en bestaat al sinds 1889. Enkele

jaren geleden nam Caroline het bedrijf over van haar schoonouders: “Mijn man en

ik zijn al de vijfde generatie. Toen ik in het bedrijf stapte, wilde ik het wel over

een andere boeg gooien. Ik ben stelselmatig de vleesartikelen gaan afbouwen.

1. De oesterzwammen groeien uit zakken met stro.

30 à 40 % van onze producten is nu al veggie.”

Oesterzwammen uit de

varkensstal

“Onze ecologische

ks

Omdat ook de ecologische

voetafdruk is heel

gif

voetafdruk van groot belang is voor

hi

il

|

belangvijk voor ons.

C1 A

ll

N

BonRill, ging Caroline op zoek naar

een lokale grondstof. Uiteindelijk

Daarom werken we met

ze

kwam ze terecht bij een boer in

de buurt, die oesterzwammen

lokale, plantaardige

kweekt. Arthur Monteyne, assistent

grondstoffen en

manager, legt uit: "De boer heeft een

tiental lege varkensstallen voorzien

gerecycleerde,

van vloerverwarming, ventilatie en

vecycleerbare

isolatie. Zo bootst hij de natuurlijke

omstandigheden na waarin

verpakkingen."

oesterzwammen groeien.”

groeien ze van kleine scheutjes tot

2. De boer snijdt het stro van de oesterzwammen.

Met de hand geplukt

volledige oesterzwammen. Dan plukt

De oesterzwammen groeien uit

de boer ze en snijdt hij het stukje stro

N

zakken met stro, waarin broed

eraf dat er nog aanhangt. Daarna is

NI

(schimmelweefsel) van de oesterzwam

er twee weken herstel en in de derde

is geënt. Na twee weken rust gaan

week groeien ze weer. Om de drie

de vruchtlichaampjes uit de gaatjes in

weken kan je dus oogsten”, vertelt

de zak groeien. “In een kleine week

Arthur.

@

AS

bn

£

f

3. De kartonnen verpakking wordt manueel over

À

|

S

pen

de voor 90 % gerecycleerde plastic potjes

|E

geschoven.

(C=

SR

[31

LE

are)

Me

4. Eigenares Caroline en onze aankoopster Karen

10

proeven de smeersalades.

+ Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken.

sen san meen