Colruyt - Folder van 17.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 3


Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 17.11.2021 tot 30.11.2021.



Colruyt Folder 17.11.2021

Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 17.11.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 17.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 3

EN Smeersalades van BonRill: = » vegetarisch én lokaal x Sinds begin 2020 produceert het leperse familiebedrijf BonRill vegetarische smeersalades. Hun doel? Een lekker vegetarisch alternatief MB maken voor klassieke smeersalades, maar dan met een lokaal plantaardig product als b; Caroline Vercauteren, eigenares van het bedrijf, neemt u mee voor een je achter de schermen. rg BonRill is oorspronkelijk een charcuteriebedrijf en bestaat al sinds 1889. Enkele jaren geleden nam Caroline het bedrijf over van haar schoonouders: “Mijn man en ik zijn al de vijfde generatie. Toen ik in het bedrijf stapte, wilde ik het wel over een andere boeg gooien. Ik ben stelselmatig de vleesartikelen gaan afbouwen. 1. De oesterzwammen groeien uit zakken met stro. 30 à 40 % van onze producten is nu al veggie.” Oesterzwammen uit de varkensstal “Onze ecologische ks Omdat ook de ecologische voetafdruk is heel gif voetafdruk van groot belang is voor hi il | belangvijk voor ons. C1 A ll N BonRill, ging Caroline op zoek naar een lokale grondstof. Uiteindelijk Daarom werken we met ze kwam ze terecht bij een boer in de buurt, die oesterzwammen lokale, plantaardige kweekt. Arthur Monteyne, assistent grondstoffen en manager, legt uit: "De boer heeft een tiental lege varkensstallen voorzien gerecycleerde, van vloerverwarming, ventilatie en vecycleerbare isolatie. Zo bootst hij de natuurlijke omstandigheden na waarin verpakkingen." oesterzwammen groeien.” groeien ze van kleine scheutjes tot 2. De boer snijdt het stro van de oesterzwammen. Met de hand geplukt volledige oesterzwammen. Dan plukt De oesterzwammen groeien uit de boer ze en snijdt hij het stukje stro N zakken met stro, waarin broed eraf dat er nog aanhangt. Daarna is NI (schimmelweefsel) van de oesterzwam er twee weken herstel en in de derde is geënt. Na twee weken rust gaan week groeien ze weer. Om de drie de vruchtlichaampjes uit de gaatjes in weken kan je dus oogsten”, vertelt de zak groeien. “In een kleine week Arthur. @ AS bn £ f 3. De kartonnen verpakking wordt manueel over À | S pen de voor 90 % gerecycleerde plastic potjes |E geschoven. (C= SR [31 LE are) Me 4. Eigenares Caroline en onze aankoopster Karen 10 proeven de smeersalades. + Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken. sen san meen

Colruyt - Folder van 17.11.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 3