Colruyt - Folder van 21.04.2021 tot 04.05.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.04.2021 tot 04.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Geraspte kazen

uit ons eigen atelier

Sinds 1964 versnijden we bij Colruyt zelf heel wat kazen. Al meer dan 55 jaar

maken de kaasmeesters van Colruyt sneetjes, blokjes en natuurlijk ook

geraspte kazen van de grote kaaswielen die rechtstreeks van de kaasmakers

. 4

1

komen. De kernwoorden daarbij? Vakmanschap en kwal

4]

Grondige opleiding

geraspt kunnen worden. Er worden geen

ae

1. De korst = korstkazen wordt

Er werken zo'n 110 specialisten in het

antiklontermiddelen zoals aardappel-

atelier van Colruyt. Het zijn stuk voor stuk

of maïszetmeel toegevoegd. Het is ons

verwijderd voor ze verwerkt worden.

vakmensen die een grondige opleiding

unieke productieproces dat ervoor

volgden en meestal ook al heel wat jaren

zorgt dat de kaas niet aan elkaar kleeft.

ervaring achter de kiezen hebben. Ze

Kaasmixen

kennen de smaak van de kazen maar

In het atelier worden ook onze kaasmixen

al te goed en beoordelen die dan ook

wanneer de kazen aankomen in het

met veel zorg samengesteld. Dat gebeurt

&

op basis van smaak en smeltbaarheid.

5

atelier.

Het resultaat is een uitgebalanceerde

Korst- en foliekaas

combinatie kazen die ideaal zijn om

LA

We maken onze geraspte kazen van

bijvoorbeeld mee te gratineren, in een

I

saus te mengen of te smelten. We

Sa

korstkazen en foliegerijpte kazen.

P

Die laatste worden op jonge leeftijd

gebruiken voor de mengelingen geraspte

À

4

kaas wat overblijft van de kaaswielen

luchtdicht verpakt in folie en rijpen zo

verder. Voor ze verwerkt kunnen worden,

nadat we sneetjes, spieën en blokjes

N

N

4

wordt bij korstkazen de korst verwijderd

gemaakt hebben. Zo gaat er niets van

ne

Te

La

en bij foliekazen de folie. Beide soorten

de kaas verloren.

2. De kaas wordt in blokjes gesneden

kaas worden in porties verdeeld en

zodat hij makkelijker geraspt kan worden.

in blokjes gesneden zodat ze makkelijk

2

wf

Li

En

4

==

da,

Te

E

Ki

ij

|

we

Al

à.

BR

7

N

ke

10

x

4

|

>

Qt

à

Ke

ee

u

44

=

se

=

an

an

Aare

Ks

TANS

ard

3. Ons unieke productieproces zorgt ervoor

Vr

= dat de geraspte kaas niet aan elkaar kleeft.

mj

OR:

pen

eren,

ur

“,

2

er

Lt

he 2.

“2

à.

4. Onze kaasmeesters verwerken in ons eigen atelier al meer dan 55 jaar

de grote kaaswielen die rechtstreeks van de kaasmakers komen.

EL. Au mers