Colruyt - Folder van 21.04.2021 tot 04.05.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.04.2021 tot 04.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Geraspte kazen
uit ons eigen atelier
Sinds 1964 versnijden we bij Colruyt zelf heel wat kazen. Al meer dan 55 jaar
maken de kaasmeesters van Colruyt sneetjes, blokjes en natuurlijk ook
geraspte kazen van de grote kaaswielen die rechtstreeks van de kaasmakers
. 4
1
komen. De kernwoorden daarbij? Vakmanschap en kwal
4]
Grondige opleiding
geraspt kunnen worden. Er worden geen
ae
1. De korst = korstkazen wordt
Er werken zo'n 110 specialisten in het
antiklontermiddelen zoals aardappel-
atelier van Colruyt. Het zijn stuk voor stuk
of maïszetmeel toegevoegd. Het is ons
verwijderd voor ze verwerkt worden.
vakmensen die een grondige opleiding
unieke productieproces dat ervoor
volgden en meestal ook al heel wat jaren
zorgt dat de kaas niet aan elkaar kleeft.
ervaring achter de kiezen hebben. Ze
Kaasmixen
kennen de smaak van de kazen maar
In het atelier worden ook onze kaasmixen
al te goed en beoordelen die dan ook
wanneer de kazen aankomen in het
met veel zorg samengesteld. Dat gebeurt
&
op basis van smaak en smeltbaarheid.
5
atelier.
Het resultaat is een uitgebalanceerde
Korst- en foliekaas
combinatie kazen die ideaal zijn om
LA
We maken onze geraspte kazen van
bijvoorbeeld mee te gratineren, in een
I
saus te mengen of te smelten. We
Sa
korstkazen en foliegerijpte kazen.
P
Die laatste worden op jonge leeftijd
gebruiken voor de mengelingen geraspte
À
4
kaas wat overblijft van de kaaswielen
luchtdicht verpakt in folie en rijpen zo
verder. Voor ze verwerkt kunnen worden,
nadat we sneetjes, spieën en blokjes
N
N
4
wordt bij korstkazen de korst verwijderd
gemaakt hebben. Zo gaat er niets van
ne
Te
La
en bij foliekazen de folie. Beide soorten
de kaas verloren.
2. De kaas wordt in blokjes gesneden
kaas worden in porties verdeeld en
zodat hij makkelijker geraspt kan worden.
in blokjes gesneden zodat ze makkelijk
2
wf
Li
En
4
==
da,
Te
E
Ki
ij
|
we
Al
à.
BR
7
N
ke
10
x
4
|
>
Qt
à
Ke
ee
u
44
=
se
=
an
an
Aare
Ks
TANS
ard
3. Ons unieke productieproces zorgt ervoor
Vr
= dat de geraspte kaas niet aan elkaar kleeft.
mj
OR:
pen
eren,
ur
“,
2
er
Lt
he 2.
“2
à.
4. Onze kaasmeesters verwerken in ons eigen atelier al meer dan 55 jaar
de grote kaaswielen die rechtstreeks van de kaasmakers komen.
EL. Au mers