Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.

Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 3
WR | 75 jaar ti | || | Il \ | StBernardus il | 1) \ | |! Ip 75 jaar geleden speelde Evariste Deconinck, N eigenaar van kaasmakerij St.Bernardus in | | LL Watou, een partijtje kaarten met de abt van | I Westvleteren. Tussen pot en pint vroeg Dom | | 1 Gerardus of Evariste geen trappistenbier voor | ard | | | | de abdij wou brouwen. Zijn paters staken te veel tijd in het brouwen en te weinig in het | | | I I bidden. Kaas én bier maken, dat leek Evariste N | | | wel wat. Waarop Dom Gerardus prompt zijn | IN | brouwmeester, receptuur en giststam naar HELM Watou stuurde. Bijna vij jaar lang zou St.Bemnardus de befaamde Sint-Sixtusbieren | 8 brouwen voor de trappistenabdij. Tot in de jaren 90 de licentie verliep en Westvleteren en St.Bernardus elk hun eigen weg gingen. DORE | Origineel recept uit 1946 LT Welke bieren St.Bernardus sindsdien brouwt? “Nog steeds dezelfde”, vertelt eigenaar Hans Depypere. FR ‘Alleen dragen ze nu de naam StBernardus en zijn ze officieel geen trappisten meer. De Abt 12 wordt Æ nog altijd volgens het originele recept uit 1946 gebrouwen, met dezelfde gist die de brouwmeester bi Je toen uit Westvleteren meenam.” De pater op het etiket is van hetzelfde jaar, al verloor hij in de jaren 90 zijn gebedskapje en kruis en werd hij een middeleeuwse edelman. Leuk detail: op elk duizendste etiket knipoogt hij. Modern bedevaartsoord Alle bieren van St.Bernardus hergisten op fles, wat vrij uniek is. Qua logistiek en energiekost is het namelijk een uitdaging. “Vlak voor het bottelen voegen we verse gist en suiker toe,” mn, legt Hans uit, “waarna het bier nog twee weken hergist in warme kamers. Dat is een grote voorraad die vaststaat. Maar zonder die hergisting is het niet hetzelfde bier.” St.Bernardus AS | 1 \| zweert dan wel bij het oude recept en de traditionele brouwmethode, toch staat de | 2 brouwerij met beide voeten in de 21ste eeuw. Hans: ‘De afgelopen jaren investeerden we ín een geautomatiseerde brouwzaal, een eigen hopveld en een rooftopbar met zicht op het nabije Frankrijk. StBernardus is geen abdij en we brouwen hier geen trappist meer, ra maar we willen wel een bedevaartsoord zijn voor bierliefhebbers van over heel de wereld.” f Seiler In de cafés van Watou en omstreken (Cadeai bestellen de locals geen St.Berardus met “Voor mij een Cadeau Tripel, maar wel een bernadetje. Het is een eerbetoon aan Bernadette, de 1 St.Be rnardus-glas bernadet je" jongste dochter van Evariste, die de brouwerij in de jaren 60 van haar vader overnam. Zij bracht de tripel samen met haar man op de markt, ter gelegenheid van de 900ste verjaardag van de heilige Sint-Bernardus van Clairvaux. su 9 DAS à AbLI2 r DE Tépel 11,09’: si hr Goey (4,69 €/L) | € Fu ze ae A bij aankoop van 2 verpakkingen St.Bernardus nr Abt 12 sterk donker bier 10 % vol of Tripel sterk blond bier 8 % vol 6 x 33 dl © Combineer naar keuze a Max 4 gazen per Xa, op vertoon van Xtra, volgens de voorwaarden bij het product. Vraag uw glas aan de kassa. Zolang de voorraad strekt. EI Geldigvan25/8tem.7/9/2021. :kMet AR XTRA. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand * + statiegeld. ** Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken.
Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 3