Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 1




Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

A

FUN

Fa

Meer weten, makkelijk kiezen:

ee 3

bieren van bij ons

Van pilsbier tot trappist, het Belgische bierlandschap staat bekend om zijn

LS

le val

je vindt u ool

bijzondere rijkdom. En

ons assortiment: op de QUE

a

pagina's ontdekt u enkele heerlijke Belgische bieren. We nemen ook een

LE

achter de schermen bij Brouwerij St.Bernardus en vertellen u meer over een van de

basisingrediënten van bi

hop.

hd

à

Kwaliteit

L

Hop en bier:

N

tan

H

=

Rs

Ÿ

ue

À

LS)

onafscheidelijk duo

van bij ons

Ws

Ki

HN

N

Naast water, mout en gist is hop een van de vier hoofdi

inten

van bier. Maar wat is hop juist en waarom wordt het gebr

kt in bier?

EE

(5

a

ei

REEN

en,

A

à

Hop is een plant uit de hennepfamilie. Het zijn de bloemen of ‘bellen’ van

CR)

Ei

u

à

|

de vrouwelijke hopplant die bij het bierbrouwen gebruikt worden. Lupuline,

8

een gele stof in de hopbellen, geeft het bier een bittere smaak en maakt het

à

langer houdbaar. Hop zorgt ook voor een betere schuimstabiliteit.

ie

mn

LS

Van bitter tot aromatisch

Car

op

Er zijn twee soorten hop: bitterhop en aromahop.

Ji

De eerste soort wordt vooral gebruikt als natuurlijk

bewaarmiddel en voor de bittere smaak. Met de tweede

soort wil de brouwer de juiste aroma's en smaken

aan het bier geven. Net om die reden wordt aromahop

pas helemaal op het einde van het kookproces

toegevoegd, zodat de aroma's niet vervliegen. De

Ee

hopbitterheid of -intensiteit van een bier wordt in de

4

brouwwereld uitgedrukt in IBU of International

Bitterness Unit. Soms vindt u dit cijfer op het

Le

bieretiket. Een IBU tussen 5 en 15 wijst op een licht

gehopt bier, boven de 40 is het sterk gehopt.

>

£

Belgische hopteelt

Hop komt oorspronkelijk uit Europa en Noord-Amerika.

\

Vandaag wordt het vooral geteeld in Duitsland, de

SZ

1

VS, Tsjechi&, China en Engeland. Maar ook bij ons: de

Westhoek en de streek rond Aalst staan bekend

T

Ws

voor de hopteelt. En ook meer en meer brouwerijen

En

planten hun eigen hopveld. Brouwerij St.Bernardus in

BEST

KE?

het West-Vlaamse Watou begon er tien jaar geleden

en,

mee. Eigenaar Hans Depypere vertelt: “We telen

nn

IS

twee hopsoorten: de aromatische Kent Golding en

de bitterhop Hallertau Magnum. We gebruiken ze in

FA

al onze bieren. Waarom we zelf hop telen? We zitten

RE

a

ke

Gd A

Te

hier in het hart van de Poperingse hopstreek. Voordien

hr

ps

Le

kochten we bijna al onze hop lokaal, dan is de stap

2e

4

=:

Be

an

+

ze

naar een eigen veld niet zo groot. Maar het was vooral

Eh

ar

PER

=

een grote droom van mij.”

2

£

2

=

a

+:

BEN

er

Geldigvan25/8tem.7/9/2021. :kMet À xTra. Biermet liefde gebrouwen, drink je met verstand * + statiegeld. ** Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken.