Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.

Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 1
A FUN Fa Meer weten, makkelijk kiezen: ee 3 bieren van bij ons Van pilsbier tot trappist, het Belgische bierlandschap staat bekend om zijn LS le val je vindt u ool bijzondere rijkdom. En ons assortiment: op de QUE a pagina's ontdekt u enkele heerlijke Belgische bieren. We nemen ook een LE achter de schermen bij Brouwerij St.Bernardus en vertellen u meer over een van de basisingrediënten van bi hop. hd à Kwaliteit L Hop en bier: N tan H = Rs Ÿ ue À LS) onafscheidelijk duo van bij ons Ws Ki HN N Naast water, mout en gist is hop een van de vier hoofdi inten van bier. Maar wat is hop juist en waarom wordt het gebr kt in bier? EE (5 a ei REEN en, A à Hop is een plant uit de hennepfamilie. Het zijn de bloemen of ‘bellen’ van CR) Ei u à | de vrouwelijke hopplant die bij het bierbrouwen gebruikt worden. Lupuline, 8 een gele stof in de hopbellen, geeft het bier een bittere smaak en maakt het à langer houdbaar. Hop zorgt ook voor een betere schuimstabiliteit. ie mn LS Van bitter tot aromatisch Car op Er zijn twee soorten hop: bitterhop en aromahop. Ji De eerste soort wordt vooral gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel en voor de bittere smaak. Met de tweede soort wil de brouwer de juiste aroma's en smaken aan het bier geven. Net om die reden wordt aromahop pas helemaal op het einde van het kookproces toegevoegd, zodat de aroma's niet vervliegen. De Ee hopbitterheid of -intensiteit van een bier wordt in de 4 brouwwereld uitgedrukt in IBU of International Bitterness Unit. Soms vindt u dit cijfer op het Le bieretiket. Een IBU tussen 5 en 15 wijst op een licht gehopt bier, boven de 40 is het sterk gehopt. > £ Belgische hopteelt Hop komt oorspronkelijk uit Europa en Noord-Amerika. \ Vandaag wordt het vooral geteeld in Duitsland, de SZ 1 VS, Tsjechi&, China en Engeland. Maar ook bij ons: de Westhoek en de streek rond Aalst staan bekend T Ws voor de hopteelt. En ook meer en meer brouwerijen En planten hun eigen hopveld. Brouwerij St.Bernardus in BEST KE? het West-Vlaamse Watou begon er tien jaar geleden en, mee. Eigenaar Hans Depypere vertelt: “We telen nn IS twee hopsoorten: de aromatische Kent Golding en de bitterhop Hallertau Magnum. We gebruiken ze in FA al onze bieren. Waarom we zelf hop telen? We zitten RE a ke Gd A Te hier in het hart van de Poperingse hopstreek. Voordien hr ps Le kochten we bijna al onze hop lokaal, dan is de stap 2e 4 =: Be an + ze naar een eigen veld niet zo groot. Maar het was vooral Eh ar PER = een grote droom van mij.” 2 £ 2 = a +: BEN er Geldigvan25/8tem.7/9/2021. :kMet À xTra. Biermet liefde gebrouwen, drink je met verstand * + statiegeld. ** Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken.
Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 1