Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
A
FUN
Fa
Meer weten, makkelijk kiezen:
ee 3
bieren van bij ons
Van pilsbier tot trappist, het Belgische bierlandschap staat bekend om zijn
LS
le val
je vindt u ool
bijzondere rijkdom. En
ons assortiment: op de QUE
a
pagina's ontdekt u enkele heerlijke Belgische bieren. We nemen ook een
LE
achter de schermen bij Brouwerij St.Bernardus en vertellen u meer over een van de
basisingrediënten van bi
hop.
hd
à
Kwaliteit
L
Hop en bier:
N
tan
H
=
Rs
Ÿ
ue
À
LS)
onafscheidelijk duo
van bij ons
Ws
Ki
HN
N
Naast water, mout en gist is hop een van de vier hoofdi
inten
van bier. Maar wat is hop juist en waarom wordt het gebr
kt in bier?
EE
(5
a
ei
REEN
en,
A
à
Hop is een plant uit de hennepfamilie. Het zijn de bloemen of ‘bellen’ van
CR)
Ei
u
à
|
de vrouwelijke hopplant die bij het bierbrouwen gebruikt worden. Lupuline,
8
een gele stof in de hopbellen, geeft het bier een bittere smaak en maakt het
à
langer houdbaar. Hop zorgt ook voor een betere schuimstabiliteit.
ie
mn
LS
Van bitter tot aromatisch
Car
op
Er zijn twee soorten hop: bitterhop en aromahop.
Ji
De eerste soort wordt vooral gebruikt als natuurlijk
bewaarmiddel en voor de bittere smaak. Met de tweede
soort wil de brouwer de juiste aroma's en smaken
aan het bier geven. Net om die reden wordt aromahop
pas helemaal op het einde van het kookproces
toegevoegd, zodat de aroma's niet vervliegen. De
Ee
hopbitterheid of -intensiteit van een bier wordt in de
4
brouwwereld uitgedrukt in IBU of International
Bitterness Unit. Soms vindt u dit cijfer op het
Le
bieretiket. Een IBU tussen 5 en 15 wijst op een licht
gehopt bier, boven de 40 is het sterk gehopt.
>
£
Belgische hopteelt
Hop komt oorspronkelijk uit Europa en Noord-Amerika.
\
Vandaag wordt het vooral geteeld in Duitsland, de
SZ
1
VS, Tsjechi&, China en Engeland. Maar ook bij ons: de
Westhoek en de streek rond Aalst staan bekend
T
Ws
voor de hopteelt. En ook meer en meer brouwerijen
En
planten hun eigen hopveld. Brouwerij St.Bernardus in
BEST
KE?
het West-Vlaamse Watou begon er tien jaar geleden
en,
mee. Eigenaar Hans Depypere vertelt: “We telen
nn
IS
twee hopsoorten: de aromatische Kent Golding en
de bitterhop Hallertau Magnum. We gebruiken ze in
FA
al onze bieren. Waarom we zelf hop telen? We zitten
RE
a
ke
Gd A
Te
hier in het hart van de Poperingse hopstreek. Voordien
hr
ps
Le
kochten we bijna al onze hop lokaal, dan is de stap
2e
4
=:
Be
an
+
ze
naar een eigen veld niet zo groot. Maar het was vooral
Eh
ar
PER
=
een grote droom van mij.”
2
£
2
=
a
+:
BEN
er
Geldigvan25/8tem.7/9/2021. :kMet À xTra. Biermet liefde gebrouwen, drink je met verstand * + statiegeld. ** Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken.