Colruyt - Folder van 10.03.2021 tot 23.03.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 10.03.2021 tot 23.03.2021.



Pagina : 1 2
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Prei

Van het shoe

D

schoonmaken …

… en klaarmaken

Rauw

pg

Snij rauw preiwit in heel fijne reepjes en breng op smaak meto foli

peper en zout. Of met sinaasappel- of citroensap. Lekker in een sla

Br

met bv. rijst en garnalen of rivierkreeftenvees.

Koken

Kook prei 10 à 20 min. (afhankelijk van de grootte van de stukjes)

in lichtgezouten water. Ook in de microgolfoven kan het: in een

Snij het uiteinde (de wortels) en het groen van de

gesloten kom met een bodempje water. Wel goed afgieten. Lekker met.

prei af. Trek de buitenste groene bladeren los. Die

bechamel- of kaassaus.

kan u gebruiken voor soep.

;

Stomen

Door prei te stomen, blijft de smaak nog beter bewaard. De stoomtijd

duurt ook 10 à 20 min.

=

VX Stoven

Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de prei toe. Gebruik.

Snij de prei in de lengte in 2 en spoel goed onder

vooral het preiwit en een beetje groen voor wat kleur. Laat al roerend

}

even stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg wat water

koud water om zand te verwijderen. Snij de prei

toe en dek af. Laat 10 à 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af

daarna in stukjes of reepjes.

en toe en voeg wat water toe indien nodig. Heerlijk bij gepaneerde of

gestoomde vis.

Frituren

Snij de prei in fijne ringen of reepjes en dep goed droog. Bak + 2 min.

>

goudbruin in de frituurpan op 175 °C. Dep opnieuw droog met

keukenpapier. Ideaal als garnituur (bv. van een fijn stukje vis).

a

U kan het preiwit ook meteen in ringen snijden,

& Wokken

maar spoel dan wel grondig.

Va

à

Om te wokken, snijdt u de prei het best in heel fijne ringen of reepjes.

Zo gaat het bakken sneller. Breng vlak voor het opdienen op smaak met

I

à

__een beetje sojasaus. Lekker in combinatie met paprika, En Lo

Maa

dsoep

f

ekker

Lenteminestrone met citroenzeste

ALU

« Snipper 1 sjalot en

1 teentje knoflook fijn. Snij 1 bosje lente-uitjes

in kleine stukjes en

hou 1/4 apart voor de afwerking. Snij 2 preien en

=

2 wortelen in halvemaantjes. Snij

1 courgette in blokjes van 1/2 cm.

en kookpot en stoof

f het knoflook, de sjalot,

4

N

Verhit 1 eetl. olijfolie in e

ä

de gesneden groenten en

de lente-uitjes 4 à 5 min. al roerend.

Overgiet met 1,5 dl water en voeg 2 blokjes

groentebouillon toe.

Laat 10 min. afgedekt koken.

ni

Voeg 60 g vermicelli en 150 g diepgevroren erwtjes toe. Laat nog

5 à 8 min. koken op een zacht vuur.

mr

« Snij intussen een stukje schil van 1 citroen

(hiet het wit) en snij heel

>

à

fin. Pers een halve citroen.

« Kruid de soep met zout, zwa

rte peper en het citroensap. Werk af

et de rest van de lente-uitjes en de citroenzeste.

AS

Ontdekt ook ons recept ‘Gestoofde prei met rode biet en

ancettacrumble’ en nog meer recepten met prei op

colruyt.be/lekkerkoken

‘Omdat we atijd reageren op de prijzen en promoties in de andere

in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt.winkel nög

zijn dan in deze folder De

ngen

vertoon van uw Xa

of

we

ende

‘daa

as

ze prijzen in uw winkel kan u

winkelbezoek raadplegen via de

ruytapp, op okuytbe of bij onze Kl

NE oel

u geen kansen.

MZ laagste prijzen EL