Colruyt - Folder van 10.03.2021 tot 23.03.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 10.03.2021 tot 23.03.2021.
Pagina :
1
2
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Prei
Van het shoe
D
schoonmaken …
… en klaarmaken
Rauw
pg
Snij rauw preiwit in heel fijne reepjes en breng op smaak meto foli
peper en zout. Of met sinaasappel- of citroensap. Lekker in een sla
Br
met bv. rijst en garnalen of rivierkreeftenvees.
Koken
Kook prei 10 à 20 min. (afhankelijk van de grootte van de stukjes)
in lichtgezouten water. Ook in de microgolfoven kan het: in een
Snij het uiteinde (de wortels) en het groen van de
gesloten kom met een bodempje water. Wel goed afgieten. Lekker met.
prei af. Trek de buitenste groene bladeren los. Die
bechamel- of kaassaus.
kan u gebruiken voor soep.
;
Stomen
Door prei te stomen, blijft de smaak nog beter bewaard. De stoomtijd
duurt ook 10 à 20 min.
=
VX Stoven
Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de prei toe. Gebruik.
Snij de prei in de lengte in 2 en spoel goed onder
vooral het preiwit en een beetje groen voor wat kleur. Laat al roerend
}
even stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg wat water
koud water om zand te verwijderen. Snij de prei
toe en dek af. Laat 10 à 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af
daarna in stukjes of reepjes.
en toe en voeg wat water toe indien nodig. Heerlijk bij gepaneerde of
gestoomde vis.
Frituren
Snij de prei in fijne ringen of reepjes en dep goed droog. Bak + 2 min.
>
goudbruin in de frituurpan op 175 °C. Dep opnieuw droog met
keukenpapier. Ideaal als garnituur (bv. van een fijn stukje vis).
a
U kan het preiwit ook meteen in ringen snijden,
& Wokken
maar spoel dan wel grondig.
Va
à
Om te wokken, snijdt u de prei het best in heel fijne ringen of reepjes.
Zo gaat het bakken sneller. Breng vlak voor het opdienen op smaak met
I
à
__een beetje sojasaus. Lekker in combinatie met paprika, En Lo
Maa
dsoep
f
ekker
Lenteminestrone met citroenzeste
ALU
« Snipper 1 sjalot en
1 teentje knoflook fijn. Snij 1 bosje lente-uitjes
in kleine stukjes en
hou 1/4 apart voor de afwerking. Snij 2 preien en
=
2 wortelen in halvemaantjes. Snij
1 courgette in blokjes van 1/2 cm.
en kookpot en stoof
f het knoflook, de sjalot,
4
N
Verhit 1 eetl. olijfolie in e
ä
de gesneden groenten en
de lente-uitjes 4 à 5 min. al roerend.
Overgiet met 1,5 dl water en voeg 2 blokjes
groentebouillon toe.
Laat 10 min. afgedekt koken.
ni
Voeg 60 g vermicelli en 150 g diepgevroren erwtjes toe. Laat nog
5 à 8 min. koken op een zacht vuur.
mr
« Snij intussen een stukje schil van 1 citroen
(hiet het wit) en snij heel
>
à
fin. Pers een halve citroen.
« Kruid de soep met zout, zwa
rte peper en het citroensap. Werk af
et de rest van de lente-uitjes en de citroenzeste.
AS
Ontdekt ook ons recept ‘Gestoofde prei met rode biet en
ancettacrumble’ en nog meer recepten met prei op
colruyt.be/lekkerkoken
‘Omdat we atijd reageren op de prijzen en promoties in de andere
in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt.winkel nög
zijn dan in deze folder De
ngen
vertoon van uw Xa
of
we
ende
‘daa
as
ze prijzen in uw winkel kan u
winkelbezoek raadplegen via de
ruytapp, op okuytbe of bij onze Kl
NE oel
u geen kansen.
MZ laagste prijzen EL