Colruyt - Folder van 27.01.2021 tot 09.02.2021 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 27.01.2021 tot 09.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Wist u dat?

En voor de

kids …

» Verwijder zeker de harde

kern uit het witloof, dat is het

» Sinds 2008 worden sommige soorten witloof

meest bittere stukje.

beschermd met het Europese BGA-label

(Beschermde Geografische Aanduiding). Dit label

» Maak eens witloofsoep en werk

af met appelstaafjes.

verzekert dat het product dat u koopt in een

bepaalde streek geteeld werd, volgens een

» Voeg fijne reepjes witloof toe in

traditionele methode. Dit is het geval bv. voor

klassiekers zoals een stoemp of

=

macaroni met ham en kaas.

het Brussels grondwitloof.

» Ons Brabants grondwitloof draagt het Vlaamse

label ‘Streekproduct.be;, dat traditionele

Vlaamse streekproducten erkent.

. zu

...

tig

Witloof schoonmaken …

en klaarmaken

mm

I stoven

AN Rauw

Snij rauw witloof pas op

Smelt 2 eetl. boter in en

|

het laatste moment fijn en

kookpot en stoof het witloof

}

besprer

| met citroensap om

in zijn geheel. Voeg een

(

md

E

bodempje water toe en kruid

verkleuring te voorkomen. Meng,

-

er andere rauwe groenten of

met nootmuskaat, peper en

>

Snij de onderste cm van het witloof.

fruit onder. De zoete smaak van

zout. Laat + 20 min. afgedekt

fruit past perfect bij de bitterheid

sudderen. Voeg eventueel

À

in witloof. Of vul de rauwe

een lepéltje suiker toe om het

Nn

blaadjes met tonijnsla, krabsla

witloof minder bitter te maken.

of hummus voor een lekker

Karamelliseren

#

re

5

fl

Voeg suiker toe wanneer u

© Koken

witloof baktineen panenlaat

Snij het harde kegelvormige gedeelte eruit. Dat is

Pr

Kook het witloof 20 min.

het zo lichtbruin worden.

het meest bittere gedeelte van de witloofstronk.

4

afgedekt in lichtgezouten water.

Laat goed uitlekken en knijp

5

eventueel wat uit.

Grillen

G

2

*

pr

3

Stoom het witloof eerst en gril

het daarna.

z = Bakken of wokken

»,

Snij het witloof in stukjes of

reepjes. Bak beetgaar in een

‘=

Frituren

beetje vetstof en kruid met

Haal het witloof in zijn geheel

®

door paneermeel of door een

Spoel het witloof onder koud water en snij verder

peper en zout.

in stukjes, reepjes …

|

tempurabeslag en bak het in

Lt, stomen

een friteuse op 175 °C.

al

Leg het witloof op een rooster

dat u op een kookpot met

Marineren

kokend water legt. Of gebruik

Snij het witloof fijn en laat

marineren in een mengsel

geh

een stoombloempje. Dek de

kookpot goed af, zodat de

van appelazijn en olijfolie.

AE

stoom kan circuleren en laat

Voeg eventueel een snuifje



Le

+ 20 min. garen.

kerriepoeder toe. Lekker met

walnoten en blokjes of staafjes

4

appel of peer.

\ md

Sen

u

Dn

ok Met 88 XTRA.

WED enen eneen