Colruyt - Folder van 27.01.2021 tot 09.02.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 27.01.2021 tot 09.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Wist u dat?
En voor de
kids …
» Verwijder zeker de harde
kern uit het witloof, dat is het
» Sinds 2008 worden sommige soorten witloof
meest bittere stukje.
beschermd met het Europese BGA-label
(Beschermde Geografische Aanduiding). Dit label
» Maak eens witloofsoep en werk
af met appelstaafjes.
verzekert dat het product dat u koopt in een
bepaalde streek geteeld werd, volgens een
» Voeg fijne reepjes witloof toe in
traditionele methode. Dit is het geval bv. voor
klassiekers zoals een stoemp of
=
macaroni met ham en kaas.
het Brussels grondwitloof.
» Ons Brabants grondwitloof draagt het Vlaamse
label ‘Streekproduct.be;, dat traditionele
Vlaamse streekproducten erkent.
. zu
...
tig
Witloof schoonmaken …
en klaarmaken
mm
I stoven
AN Rauw
Snij rauw witloof pas op
Smelt 2 eetl. boter in en
|
het laatste moment fijn en
kookpot en stoof het witloof
}
besprer
| met citroensap om
in zijn geheel. Voeg een
(
md
E
bodempje water toe en kruid
verkleuring te voorkomen. Meng,
-
er andere rauwe groenten of
met nootmuskaat, peper en
>
Snij de onderste cm van het witloof.
fruit onder. De zoete smaak van
zout. Laat + 20 min. afgedekt
fruit past perfect bij de bitterheid
sudderen. Voeg eventueel
À
in witloof. Of vul de rauwe
een lepéltje suiker toe om het
Nn
blaadjes met tonijnsla, krabsla
witloof minder bitter te maken.
of hummus voor een lekker
Karamelliseren
#
re
5
fl
Voeg suiker toe wanneer u
© Koken
witloof baktineen panenlaat
Snij het harde kegelvormige gedeelte eruit. Dat is
Pr
Kook het witloof 20 min.
het zo lichtbruin worden.
het meest bittere gedeelte van de witloofstronk.
4
afgedekt in lichtgezouten water.
Laat goed uitlekken en knijp
5
eventueel wat uit.
Grillen
G
2
*
pr
3
Stoom het witloof eerst en gril
het daarna.
z = Bakken of wokken
»,
Snij het witloof in stukjes of
reepjes. Bak beetgaar in een
‘=
Frituren
beetje vetstof en kruid met
Haal het witloof in zijn geheel
®
door paneermeel of door een
Spoel het witloof onder koud water en snij verder
peper en zout.
in stukjes, reepjes …
|
tempurabeslag en bak het in
Lt, stomen
een friteuse op 175 °C.
al
Leg het witloof op een rooster
dat u op een kookpot met
Marineren
kokend water legt. Of gebruik
Snij het witloof fijn en laat
marineren in een mengsel
geh
een stoombloempje. Dek de
kookpot goed af, zodat de
van appelazijn en olijfolie.
AE
stoom kan circuleren en laat
Voeg eventueel een snuifje
“
Le
+ 20 min. garen.
kerriepoeder toe. Lekker met
walnoten en blokjes of staafjes
4
appel of peer.
\ md
Sen
u
Dn
ok Met 88 XTRA.
WED enen eneen