Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Wijnsinaasappelen
… en klaarmaken
schoonmaken …
Rauw
Het vruchtvlees kan u toevoegen aan slaatjes,
warme bereidingen en sausen. Het sap kan
u dan weer gebruiken in marinades, warme
(boter)sausen, koude sausen en vinaigrettes.
Koken
a Si
©
Het sap van de bloedsinaasappel is ideaal voor
warme bereidingen. Maak eens een twist op de
klassieker eend met sinaasappelsaus of ‘canard
à lorange’. Of combineer in een warme saus
Pel de wijnsinaasappel.
met varkensvlees. En zelfs in de vegetarische
keuken is een stoofpotje met seitan en
bloedsinaasappel een echte aanrader.
Bakken
Vanille, boter en bloedsinaasappel passen
uitstekend samen. Bak een klassieke cake
(bv. een quatre-quarts), prik er bovenaan een
LES
paar gaatjes in en overgiet met versgeperst
Fe
bloedsinaasappelsap.
Eet uit het vuistje, pers of verwerk
in een gerecht
Wist u dat …
… er 2 types bloedsinaasappel bestaan?
Een volbloed kleurt volledig rood, bij een
halfbloed wordt enkel het vruchtvlees
rood.
… u de bloedsinaasappel voor het persen
het best even met uw hand over een
werkblad rolt? Zo haalt u er het meeste
Schil de wijnsinaasappel eventueel tot
op het vruchtvlees met een scherp mes.
sap uit.
Snij de partjes van tussen de vliesjes.
Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?
Kiest u voor seizoensgroenten en -fruit, dan kiest u voor
de meeste smaak en vitamines.
We willen u dan ook inspireren om dagelijks meer groenten
en fruit op uw menu te zetten. Want elke dag 300 g groenten
Zo dragen we samen bij aan een
en 250 g fruit eten, dat is het advies van
betere gezondheid en
we
de Hoge Gezondheidsraad.
een beter milieu, stap voor stap,
co
Meer weten over seizoensgroenten en -fruit?
Surf naar colruyt.be/seizoenskalender
Geldig van 13/1 tem. 26/1/2021. sk Met 2E XTRA .