Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.



Pagina : 1 2
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Van het seizoen

CG

Koolrabi

fe

CU

Pe,

schoonmaken …

F4

=

er

at

38

7

es

EN

Snij de steeltjes van

ne

G

4

ESA

de koolrabi.

a

p

D ©

I

<&

N

Be

Ad

ur

5

Schil de koolrabi met

’®&

een scherp mesje of

Si

een dunschiller.

DE

Es

2,

+)

EN

an

5

5

Snij de koolrabi in schijfjes

£

en daarna in reepjes of

blokjes.

zig

TE

; Carpaccio van koolrabi en lentegroenten

.

Snij 1 geschilde koolrabi in flinterdunne schijfjes.

Verwijder het klokhuis van 1 ongeschilde

grannysmithappel met een appelboor en snij de rest

in flinterdunne schijfjes. Snij 1 gestoomde rode biet en

… en klaarmaken

2 radijzen in dunne schijfjes. Snij het vruchtvlees van

1 avocado in dunne plakjes.

Rauw

.

Rasp de schil (niet het wit) van 1 onbehandelde

Snij koolrabi in staafjes, blokjes of fijne schijfjes. Ideaal

limoen (bio) en pers 1/2 limoen. Hak 1 eetl. gepelde

als aperitiefhapje met een dipsaus van yoghurt en verse

tachenoten grof.

kruiden. Ook perfect bij een carpaccio of om een krokante

.

Schik alle groenten en fruit als een carpaccio op een grote

serveerschaal.

en frisse toets te geven aan slaatjes. Koolrabi kan u ook

.

raspen.

Maak een marinade met het limoensap, 1 koffiel.

vloeibare honing, 1 eetl. witte balsamicoaz

4 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Verdeel over de

Stoven

carpaccio.

N

.

Verhit wat olie (of boter) in een braadpan en stoof

Meng 2 eetl. mayonaise met 1 mespuntje

blokjes of schijfjes koolrabi + 10 min. Heerlijk bij vis of

wasabipasta. Verdeel kleine toefjes over de carpaccio.

gevogelte. Of plet de gestoofde koolrabi met gekookte

.

Werk af met 50 g granaatappelpitjes, de limoenzeste en

aardappelen tot een puree en voeg wat fijngesnipperde

de pistachenoten.

dille en zure room toe voor een frisse toets.

F

Hi

Grillen

Verhit wat olie in een grillpan en bak schijfjes koolrabi

Van stoemp over gratin tot rôsti

Ontdek al onze recepten met koolrabi op

goudbruin aan beide kanten tot ze lekker krokant

colruyt.be/lekkerkoken

en gestreept zijn. Serveer deze originele chips met

gepocheerde of gegrilde vis.

Vullen

Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?

Kiest u voor seizoensgroenten en -fruit, dan kiest u voor de

Kook de koolrabi's 15 min. in lichtgezouten water.

meeste smaak en vitamines.

Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Hol de

koolrabi's uit en vul naar smaak. Zet dan 15 min. in de

We willen u dan ook inspireren om dagelijks meer groenten en

voorverwarmde oven.

fruit op uw menu te zetten.

Want elke dag 300 g groenten en 250 g fruit eten, dat is het

advies van de Hoge Gezondheidsraad.

turen

‘=

pa

Meer weten over seizoensgroenten en -fruit? Surf naar

Snij de koolrabi in flinterdunne plakjes en bak enkele

colruyt.be/seizoenskalender

minuten goudbruin in de friteuse op 180 °C.

Zo dragen we samen bij aan een

à

ge

betere gezondheid, stap voor stap.

stap

w

Omdat weatid re

en op de pen en promis in de andere

En

zijn dan in deze ol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

en

ne ae Le ende

vertoon van uw Xa

egte vilein

dt 3 al

ze prijzen in uw winkel kan

u geen kansen.

MZ laagste prijzen

17