Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.
Pagina :
1
2
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Van het seizoen
CG
Koolrabi
fe
CU
Pe,
schoonmaken …
F4
=
er
at
38
7
es
EN
Snij de steeltjes van
ne
G
4
ESA
de koolrabi.
a
p
D ©
I
<&
N
Be
Ad
ur
5
Schil de koolrabi met
’®&
een scherp mesje of
Si
een dunschiller.
DE
Es
2,
+)
EN
an
5
5
Snij de koolrabi in schijfjes
£
en daarna in reepjes of
blokjes.
zig
TE
; Carpaccio van koolrabi en lentegroenten
.
Snij 1 geschilde koolrabi in flinterdunne schijfjes.
Verwijder het klokhuis van 1 ongeschilde
grannysmithappel met een appelboor en snij de rest
in flinterdunne schijfjes. Snij 1 gestoomde rode biet en
… en klaarmaken
2 radijzen in dunne schijfjes. Snij het vruchtvlees van
1 avocado in dunne plakjes.
Rauw
.
Rasp de schil (niet het wit) van 1 onbehandelde
Snij koolrabi in staafjes, blokjes of fijne schijfjes. Ideaal
limoen (bio) en pers 1/2 limoen. Hak 1 eetl. gepelde
als aperitiefhapje met een dipsaus van yoghurt en verse
tachenoten grof.
kruiden. Ook perfect bij een carpaccio of om een krokante
.
Schik alle groenten en fruit als een carpaccio op een grote
serveerschaal.
en frisse toets te geven aan slaatjes. Koolrabi kan u ook
.
raspen.
Maak een marinade met het limoensap, 1 koffiel.
vloeibare honing, 1 eetl. witte balsamicoaz
4 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Verdeel over de
Stoven
carpaccio.
N
.
Verhit wat olie (of boter) in een braadpan en stoof
Meng 2 eetl. mayonaise met 1 mespuntje
blokjes of schijfjes koolrabi + 10 min. Heerlijk bij vis of
wasabipasta. Verdeel kleine toefjes over de carpaccio.
gevogelte. Of plet de gestoofde koolrabi met gekookte
.
Werk af met 50 g granaatappelpitjes, de limoenzeste en
aardappelen tot een puree en voeg wat fijngesnipperde
de pistachenoten.
dille en zure room toe voor een frisse toets.
F
Hi
Grillen
Verhit wat olie in een grillpan en bak schijfjes koolrabi
Van stoemp over gratin tot rôsti
Ontdek al onze recepten met koolrabi op
goudbruin aan beide kanten tot ze lekker krokant
colruyt.be/lekkerkoken
en gestreept zijn. Serveer deze originele chips met
gepocheerde of gegrilde vis.
Vullen
Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?
Kiest u voor seizoensgroenten en -fruit, dan kiest u voor de
Kook de koolrabi's 15 min. in lichtgezouten water.
meeste smaak en vitamines.
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Hol de
koolrabi's uit en vul naar smaak. Zet dan 15 min. in de
We willen u dan ook inspireren om dagelijks meer groenten en
voorverwarmde oven.
fruit op uw menu te zetten.
Want elke dag 300 g groenten en 250 g fruit eten, dat is het
advies van de Hoge Gezondheidsraad.
turen
‘=
pa
Meer weten over seizoensgroenten en -fruit? Surf naar
Snij de koolrabi in flinterdunne plakjes en bak enkele
colruyt.be/seizoenskalender
minuten goudbruin in de friteuse op 180 °C.
Zo dragen we samen bij aan een
à
ge
betere gezondheid, stap voor stap.
stap
w
Omdat weatid re
en op de pen en promis in de andere
En
zijn dan in deze ol
winkelbezoek raadplegen via de
ie
r.
De kort
en
ne ae Le ende
vertoon van uw Xa
egte vilein
dt 3 al
ze prijzen in uw winkel kan
u geen kansen.
MZ laagste prijzen
17