Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

_N?

224

Van het seizoen

ii

Fe

en klaarmaken

Koken

er |

%

%

Strooi 4 eetl. bloem in een kookpot, voeg

2:

water toe en klop los met een klopper. Voeg

zout en citroensap toe en kook de artisjokken

40 à 45 min. (ze zijn gaar als de blaadjes

Artisjokken

makkelijk loskomen). Schep uit de kookpot. Leg

eerst in koud water en daarna omgekeerd op

schoonmaken .

keukenpapier om uit te lekken.

In de oven

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de

artisjokken schoon en verwijder de steel en harde

EN

onderste bladeren. Vouw de bovenste bladeren

il

open en besprenkel met enkele eetl. olijfolie.

Stop eventueel gepelde en licht geplette teentjes

knoflook tussen de bladeren. Kruidenkaas voor

een echt gevulde artisjok werkt ook uitstekend.

Wikkel de artisjok in een vel aluminiumfolie en



Da

rar

vouw goed dicht. Herhaal eventueel met een

tweede laag. Leg op een rooster of bakplaat in

het midden van de oven en bak 60-90 min.

U —*

Stomen

Een goede manier om veel smaak te behouden.

Wrijf de artisjokken aan alle kanten in met een

halve citroen en stoom ze 40-60 min. Om

verkleuren tegen te gaan kan u ook elke 10 min.

{

wat citroensap over de artisjok sprenkelen.

an

2

ds,

Stoven

un

£

Deze methode is alleen geschikt voor de

artisjokharten/-bodems. Snij de artisjok in stukken

70 4

of partjes. Bak kort aan in olijfolie of boter. Blus

N

met een lichte groentebouillon of water en laat

met het deksel op de pan verder stoven. Reken

0

p 20-30 minuten. Laat eventueel het kookvocht

daarna inkoken en serveer met de artisjokken.

» Breek de steel van de artisjokken.

» Verwijder de onderste, harde blaadjes.

Bakken of grillen

» Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af

Artisjokken zijn de ideale groente om te grillen.

‘à

en wrijf in met een beetje citroensap.

Vergeet niet om ze eerst voor te garen! U kan

zowel de harten als hele artisjokken grillen. Kook

ze voor, smeer licht in met wat olijfolie en grill dan.

RE

enkele minuten op een hete grill of barbecue.

;

En voor de kids

on

» Een gevulde artisjok ziet er leuk uit. Vul

hem met ingrediënten die de kids graag

hs

eten, en smullen maar!

a

» Laat de kids artisjokblaadjes plukken als

tussendoortje. Lekker met een dip of

kruidenmayonaise.

hf

» Artisjokken doen het ook goed in een

pasta, bv. met zalm of spekjes en andere

EK

À

zomerse groenten.

J

Te

‘Omdat we altijd re:

eren op de prijzen en promoties in de andere.

pren in uv Cou! no

zijn dan in deze fo

ie

x, De Korn

vertoon van uw Xtra-app of 4e

petenines in sek RE

prijzen in uw winkel kan u

ruw

vanlelbezoek raadplegen via de

cort

ee QD 32 5 or

kan

geenkansen.

M laagste prijzen En