Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 2


Hier is pagina 2 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.



Colruyt Folder 16.06.2021

Hier is pagina 2 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 2

_N? 224 Van het seizoen ii Fe en klaarmaken Koken er | % % Strooi 4 eetl. bloem in een kookpot, voeg 2: water toe en klop los met een klopper. Voeg zout en citroensap toe en kook de artisjokken 40 à 45 min. (ze zijn gaar als de blaadjes Artisjokken makkelijk loskomen). Schep uit de kookpot. Leg eerst in koud water en daarna omgekeerd op schoonmaken . keukenpapier om uit te lekken. In de oven Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de artisjokken schoon en verwijder de steel en harde EN onderste bladeren. Vouw de bovenste bladeren il open en besprenkel met enkele eetl. olijfolie. Stop eventueel gepelde en licht geplette teentjes knoflook tussen de bladeren. Kruidenkaas voor een echt gevulde artisjok werkt ook uitstekend. Wikkel de artisjok in een vel aluminiumfolie en lé Da rar vouw goed dicht. Herhaal eventueel met een tweede laag. Leg op een rooster of bakplaat in het midden van de oven en bak 60-90 min. U —* Stomen Een goede manier om veel smaak te behouden. Wrijf de artisjokken aan alle kanten in met een halve citroen en stoom ze 40-60 min. Om verkleuren tegen te gaan kan u ook elke 10 min. { wat citroensap over de artisjok sprenkelen. an 2 ds, Stoven un £ Deze methode is alleen geschikt voor de artisjokharten/-bodems. Snij de artisjok in stukken 70 4 of partjes. Bak kort aan in olijfolie of boter. Blus N met een lichte groentebouillon of water en laat met het deksel op de pan verder stoven. Reken 0 p 20-30 minuten. Laat eventueel het kookvocht daarna inkoken en serveer met de artisjokken. » Breek de steel van de artisjokken. » Verwijder de onderste, harde blaadjes. Bakken of grillen » Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af Artisjokken zijn de ideale groente om te grillen. ‘à en wrijf in met een beetje citroensap. Vergeet niet om ze eerst voor te garen! U kan zowel de harten als hele artisjokken grillen. Kook ze voor, smeer licht in met wat olijfolie en grill dan. RE enkele minuten op een hete grill of barbecue. ; En voor de kids on » Een gevulde artisjok ziet er leuk uit. Vul hem met ingrediënten die de kids graag hs eten, en smullen maar! a » Laat de kids artisjokblaadjes plukken als tussendoortje. Lekker met een dip of kruidenmayonaise. hf » Artisjokken doen het ook goed in een pasta, bv. met zalm of spekjes en andere EK À zomerse groenten. J Te ‘Omdat we altijd re: eren op de prijzen en promoties in de andere. pren in uv Cou! no zijn dan in deze fo ie x, De Korn vertoon van uw Xtra-app of 4e petenines in sek RE prijzen in uw winkel kan u ruw vanlelbezoek raadplegen via de cort ee QD 32 5 or kan geenkansen. M laagste prijzen En

Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 2