Colruyt - Folder van 16.06.2021 tot 29.06.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.06.2021 tot 29.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
_N?
224
Van het seizoen
ii
Fe
en klaarmaken
Koken
er |
%
%
Strooi 4 eetl. bloem in een kookpot, voeg
2:
water toe en klop los met een klopper. Voeg
zout en citroensap toe en kook de artisjokken
40 à 45 min. (ze zijn gaar als de blaadjes
Artisjokken
makkelijk loskomen). Schep uit de kookpot. Leg
eerst in koud water en daarna omgekeerd op
schoonmaken .
keukenpapier om uit te lekken.
In de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de
artisjokken schoon en verwijder de steel en harde
EN
onderste bladeren. Vouw de bovenste bladeren
il
open en besprenkel met enkele eetl. olijfolie.
Stop eventueel gepelde en licht geplette teentjes
knoflook tussen de bladeren. Kruidenkaas voor
een echt gevulde artisjok werkt ook uitstekend.
Wikkel de artisjok in een vel aluminiumfolie en
lé
Da
rar
vouw goed dicht. Herhaal eventueel met een
tweede laag. Leg op een rooster of bakplaat in
het midden van de oven en bak 60-90 min.
U —*
Stomen
Een goede manier om veel smaak te behouden.
Wrijf de artisjokken aan alle kanten in met een
halve citroen en stoom ze 40-60 min. Om
verkleuren tegen te gaan kan u ook elke 10 min.
{
wat citroensap over de artisjok sprenkelen.
an
2
ds,
Stoven
un
£
Deze methode is alleen geschikt voor de
artisjokharten/-bodems. Snij de artisjok in stukken
70 4
of partjes. Bak kort aan in olijfolie of boter. Blus
N
met een lichte groentebouillon of water en laat
met het deksel op de pan verder stoven. Reken
0
p 20-30 minuten. Laat eventueel het kookvocht
daarna inkoken en serveer met de artisjokken.
» Breek de steel van de artisjokken.
» Verwijder de onderste, harde blaadjes.
Bakken of grillen
» Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af
Artisjokken zijn de ideale groente om te grillen.
‘à
en wrijf in met een beetje citroensap.
Vergeet niet om ze eerst voor te garen! U kan
zowel de harten als hele artisjokken grillen. Kook
ze voor, smeer licht in met wat olijfolie en grill dan.
RE
enkele minuten op een hete grill of barbecue.
;
En voor de kids
on
» Een gevulde artisjok ziet er leuk uit. Vul
hem met ingrediënten die de kids graag
hs
eten, en smullen maar!
a
» Laat de kids artisjokblaadjes plukken als
tussendoortje. Lekker met een dip of
kruidenmayonaise.
hf
» Artisjokken doen het ook goed in een
pasta, bv. met zalm of spekjes en andere
EK
À
zomerse groenten.
J
Te
‘Omdat we altijd re:
eren op de prijzen en promoties in de andere.
pren in uv Cou! no
zijn dan in deze fo
ie
x, De Korn
vertoon van uw Xtra-app of 4e
petenines in sek RE
prijzen in uw winkel kan u
ruw
vanlelbezoek raadplegen via de
cort
ee QD 32 5 or
kan
geenkansen.
M laagste prijzen En