Colruyt - Folder van 09.09.2020 tot 22.09.2020 - Pagina 1




Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.09.2020 tot 22.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

cf

ee

=.

i”

k

{

x

C

a...

Kazen van bij Ons

_

=

mr

ö

ue

|

5

alb



H

1

}

Grimbergen, Brugge, Val Dieu ... en ook Boni Selection

u

en Everyday. Deze en nog vele andere kazen versnijdt Colruyt

in zijn eigen atelier. En dat al meer dan 55 jaar lang.

De kaasmeesters van Colruyt maken er sneetjes, spieën,

À

blokjes en geraspte kaas van de grote kaaswi:

en die

rechtstreeks van de kaasmakers komen. Daarbij houden

d

ze nauwlettend de kwaliteit van elk product in het oog.

=

en

|

Colruyt kiest er bewust voor om een groot aantal Belgische en

andere kazen zelf te versnijden en te verpakken. Thierry, die in het

kaasatelier werkt, legt uit waarom: “We controleren zelf de kwaliteit

1

ar

van de kaas, tijdens het hele proces. Bij aankomst van de kaas

dar MI

meten we onmiddellijk de kerntemperatuur in de wielen. Die mag

|

maximaal 7 °C zij

We kijken ook de korst na en controleren of

|

de kaas goed gerijpt is. Wekelijks proef ik ook met een vast team

if

een 10-tal kazen. We beoordelen o.a. hun uitzicht, smeuïgheid en

nd

natuurlijk ook hun smaak.”

L

lj

Thierry: “We versnijden ook kazen in blokjes. En om op de nieuwe

trend ín te spelen, versnijden we nu ook kleinere blokjes om in

il

|

slaatjes te verwerken.” Wat de geraspte kazen betreft, ook daar is

heel wat vakmanschap nodig om ervoor te zorgen dat de kaas niet

aan elkaar kleeft, en dat zonder antiklontermiddelen te gebruiken.

Be

!



“In onze verpakkingen zit dus enkel kaas, en niets anders.”

an

|

In totaal werken er zo'n 110 specialisten in het atelier van Colruyt.

Kaas versnijden is niet zo eenvoudig. Elke medewerker mag zich dan



|

ook een vakman noemen: hij krijgt een grondige opleiding en werkt

nn

in het begin uitsluitend aan één machine. Na ongeveer een jaar

heeft hij alles onder de knie. Thierry: “Een jaar lijkt

À

lang. Maar de ene kaas

=

is de andere niet. Soms

hm

et

Be

|

is hij wat harder, dan

I

weer wat smeuiger.” Onze

D

Nn



specialisten zorgen ervoor

A

!

dat elk plakje of blokje

vakkundig versneden naar

hi

de winkel vertrekt.

B

==

Geldig van 9/9 te.m. 22/9/2020.

sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.