Delhaize - Folder van 24.02.2022 tot 02.03.2022 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 24.02.2022 tot 02.03.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

u

ER

og

sr

ww

x

N)



£

EE

Kalfsblanquette met spek en wortelen

Ingrediënten

L

1kg kalfsfricassee (kalfsblanqueite) extra mager » 200 g gerookte spekblokjes » 500 g wortelen » 1 preistengel

#

2uien «15 dl droge witte wijn « 3 bokalen kalfsfond van 19 dl « 1,5 dl water «40 g bloem « 20 g boter + 4 el olifolie

1bouguet gami « 2 blokjes vetarme vleesbouillon « peper « zout

Bereit

1. Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie.

2. Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme

boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zour.

3. Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond

toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de

verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de

vieesresten los en gier alles in de cocorre. Laar u sudderen op een heel zacht vuurtje, mer het deksel erop.

1+1

4. Snijd de wortelen in halve rondes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw

aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel.

SCHAAL

5. Bak de spekblokjes in een pan zonder verstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte.

Kruid naarwens.

GRATIS

6. Serveer warm, met minirüsti of puree.

Tip

Op het einde kan je nog 1 dl room toevoegen. In dat geval

voeg ie in het begin van de bereiding maar half zoveel

Mn

waiertoeals aangegeven.

Zj

te

À

25 Mi

(BEREI

NG) 1030 (KOOKTIJD)

EI:

at

ES

fn

4



Er

FR,

NUTRITIONELE WAARDEN PER 100 6

É

&

ENERSE 43K1/ B3KCAL|VETTELS36

a

VERZAUIGDE VETZUREN 1,8 6 | KOOLHYDRAT

#

|

©

‘SUIKERS 1,16 | VEZELS 16 | EIWITTEN 106 |

Fr

ni

hi

a

>

(2

AM

A

D

manen |

BO

N

cd

dl

GELDIG VAN 11/02.

Ed

Ambo 2018/2020

ONTDEK DIT

RECEPT EN

Eon

Witte, rosé- of rode

VELE ANDERE OP

wijn uit Italië

DELHAZE.8€ D0OR FX 4

Combineer & profiteer

DEZE QR-CODE

75d

TE SCANNEN.

4797 11,98° 3

dr

FLES BI) AANKOOP VAN

pris (

oudt re

Ir

omotk

ling

On:

72

drink je met v

nd.

ingoph

Po

2

fir

SAE

ting bi

jop

bi

inge

ng

dig

ten mt

oi

3

I