Delhaize - Folder van 24.02.2022 tot 02.03.2022 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 24 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 24.02.2022 tot 02.03.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
u
ER
og
sr
ww
x
N)
wŸ
£
EE
Kalfsblanquette met spek en wortelen
Ingrediënten
L
1kg kalfsfricassee (kalfsblanqueite) extra mager » 200 g gerookte spekblokjes » 500 g wortelen » 1 preistengel
#
2uien «15 dl droge witte wijn « 3 bokalen kalfsfond van 19 dl « 1,5 dl water «40 g bloem « 20 g boter + 4 el olifolie
1bouguet gami « 2 blokjes vetarme vleesbouillon « peper « zout
Bereit
1. Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie.
2. Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme
boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zour.
3. Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond
toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de
verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de
vieesresten los en gier alles in de cocorre. Laar u sudderen op een heel zacht vuurtje, mer het deksel erop.
1+1
4. Snijd de wortelen in halve rondes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw
aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel.
SCHAAL
5. Bak de spekblokjes in een pan zonder verstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte.
Kruid naarwens.
GRATIS
6. Serveer warm, met minirüsti of puree.
Tip
Op het einde kan je nog 1 dl room toevoegen. In dat geval
voeg ie in het begin van de bereiding maar half zoveel
Mn
waiertoeals aangegeven.
Zj
te
À
25 Mi
(BEREI
NG) 1030 (KOOKTIJD)
EI:
at
ES
fn
4
né
Er
FR,
NUTRITIONELE WAARDEN PER 100 6
É
&
ENERSE 43K1/ B3KCAL|VETTELS36
a
VERZAUIGDE VETZUREN 1,8 6 | KOOLHYDRAT
#
|
©
‘SUIKERS 1,16 | VEZELS 16 | EIWITTEN 106 |
Fr
ni
hi
a
>
(2
AM
A
D
manen |
BO
N
cd
dl
GELDIG VAN 11/02.
Ed
Ambo 2018/2020
ONTDEK DIT
RECEPT EN
Eon
Witte, rosé- of rode
VELE ANDERE OP
wijn uit Italië
DELHAZE.8€ D0OR FX 4
Combineer & profiteer
DEZE QR-CODE
75d
TE SCANNEN.
4797 11,98° 3
dr
FLES BI) AANKOOP VAN
pris (
oudt re
Ir
omotk
ling
On:
72
drink je met v
nd.
ingoph
Po
2
fir
SAE
ting bi
jop
bi
inge
ng
dig
ten mt
oi
3
I