Delhaize - Folder van 21.11.2019 tot 08.01.2020 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 24 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 21.11.2019 tot 08.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

|

Dos & Dont

\

.e

Ni

fi

ij

#.

DO

S &

ON

TS

Niet alleen wat er op ons bord ligt, maar ook wat er in ons glas zit bepaalt

of een feest geslaagd is of niet. Hoe bepaal ik de juiste volgorde van de

dranken? Welke wijn serveer ik eerst en welke daarna? En hoe schenk ik

die wijnen best? Enkele do's and don'ts op een rijtje.

EE

"LL.

[1

71:

1

DE TIPS VAN VANESSA, ONZE DELHAIZE WIJNADVISEUR!

JE

MAS

Y

ükenten alles var! Als wijnads

ol de gaade raad van Vanessa.

y

DU

wel en niet doet. Lo hecft ook tips voor

L

iedereen dio tijdens de eindjaargeeder voor dedhanken insiaal. À,

IN WELKE VOLGORDE SERVEER IK DE DRANKEN BEST?

Zin om gerechten en wijnen lekker creatief te combineren?

Waarom ook niet! Toch zijn er enkele fundamentele regels die we maar beter respecteren

#0!

xe,

* Alles kan bij het aperitief: bubbels, lichte

* Een whisky on the rocks bij het aperitief? Dat

wijnen, bieren, ciders, cocktails met of zonder

kan, maar dan zijn de smaakpapillen wel wat

alcohol...

verdoofd wanneer je aan de wijn begint.

* Champagne? Kies liefst brut bij het aperitief

* Vermijd brut of extra brut als je champagne of

andere bubbels bij het dessert wilt schenken,

en een demi-sec bij het dessert. We kunnen

want de suiker doet ze zuur smaken. Kies

ook champagne schenken bij de volledige

Liever voor de ‘zoete’ versie. Zoals bijvoorbeeld

maaltijd!

champagne Duval-Leroy demi-sec die je

* Eén regel voor de wijnen: ga crescendo. Altijd

desserttafel compleet maakt.

sterker, altijd beter. Lichte wijnen drinken

we vóór oudere en koppige wijnen.

het feest senseren wanneer je gehemelfe nog Pris is.

DE JUISTE TEMPERATUUR

Je kan pas ten volle van wijn genieten als je hem op dejuiste temperatuur schenkt.

+

e

.

de

#0,

* Wijn afkoelen of op temperatuur houden? Een

* Doe voldoende water in je ijsemmer: de fles moet

ijsemmer met water en ijsblokjes volstaat.

voor 2/3 ondergedompeld zijn zodat de koude

* Voor een perfect geserveerde rode wijn: een

zich goed kan verspreiden.

soepele wijn schenken we op 16 à 17°C, een wijn

* Alsje een rode wijn, zelfs een lichte, bij minder

met veel tannines op 15 à 16°C, en een alcoholrijke

dan 15°C schenkt, komen zijn aroma's niet vrij,

en boven de 19°C domineert de alcohol te veel.

wijn op 15°C.

* Witte wijn op zijn lekkerst: een droge wijn

* Wijn ofchampagne in de diepvriezer stoppen is

verdraagt 9À11°C maar open je op 11 à 14°C.

nefast voor de aroma's!

Een rijke, volle wijn tussen 11 en 14°C, en zoete

wijn tussen 10 en 13°C.

* Een frisse schuimwijn kan je serveren tussen 9 en

11°C, maar een grote champagne vraagt 12 à 14°C.





| | 2 B26621680m/0 om

| |