Colruyt - Folder van 04.06.2025 tot 17.06.2025 - Pagina 38


Hier is pagina 38 van 44 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 04.06.2025 tot 17.06.2025.



Colruyt Folder 04.06.2025

Hier is pagina 38 van 44 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 04.06.2025 tot 17.06.2025.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 04.06.2025 tot 17.06.2025 - Pagina 38

zj Ed 2 3 En Trb + gi iB PR ee ne 1 r 5 N Er r = IE: 8 7 ws Er ai ee ER il a sati aa = " be 7 | zj p @ À A Fe asus Î Lik | IE | Eu », À cel TRUE DE kr P | CL? a m gi" Brouwen met 3 granen: Bij Brouwerij Bosteels in het Oost-Vlaamse Buggenhout brouwen ze twee kanjers van bieren: het befaamde koetsiersbier Kwak en het originele driegranenbier Tripel Karmeliet. Twee heel verschillende bieren, maar de keuze van het graan heeft bij allebei een grote impact op de smaak. Niet het minst bij Tripel Karmeliet, waar het samenspel van de drie granen voor een fris en tegelijk volmondig bier zorgt. verschil maakt. We hebben er een tijdje aan ferulazuur. Dat is een stofje dat planten achter gezocht, om die perfecte balans te aanmaken om zich te beschermen tegen externe stressfactoren. Goed voor de krijgen tussen frisheid en body. Met Tripel "Gerstemout, tarwemout, ruwe tarwe Karmeliet tonen we ons vakmanschap en plant, maar niet voor ons bier, want bij de en ruwe haver, dat zit er in een Tripel onze productkennis.” vergisting geeft het een kruidnagelsmaak. Karmeliet”, vertelt brouwmeester Hans Een klein beetje kruidigheid kan wel, Van Remoortere. "Elk graan bepaalt mee het karakter van het bier. De basissmaak maar het mag de andere smaken niet overheersen. Dus bekijken we samen komt van de gerstemout, want daarvan De keuze van de granen is zo belangrijk bij met de landbouwers wat de beste rassen zit er het meeste in, maar liefst de helft. Tripel Karmeliet, dat Hans er speciaal voor zijn. En vragen we hen om de plant De tarwemout en de haver geven een naar Frankrijk trekt en de gerst zelf bij de ‘cremeus' karakter aan het bier. Daar gewoon zijn ding te laten doen en niet te landbouwers selecteert. Hans: veel bestrijdingsmiddelen te gebruiken.” komt die ronde, volmondige smaak “Er zijn weinig brouwers die dat doen. vandaan. Ruwe tarwe is dan weer een Wanneer Hans de gerst heeft geselecteerd, Maar we willen ons brouwproces vanaf vertrekt het naar Belgische mouterijen, tikje zurig en zorgt voor frisheid. Het is het begin controleren, van bij de teelt. waar het vermout wordt. En dan kan het echt de combinatie van de granen die het Wij kiezen voor gerst met een laag gehalte brouwproces starten. Geldig van 4/6 te.m. 17/6/2025. 38

Colruyt - Folder van 04.06.2025 tot 17.06.2025 - Pagina 38