Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 1




Hier is pagina 1 van 7 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Vs

Ë

À

LA

x

MR

ER

A

À

A

fe

si

ï N

Ri

Ek

À

Af

Bes OT

BE

Nieuw

Dot

A

Jt

e

NS

xr

es

AS

el

A

TR

a

er

KERN

ef

lj

jun:

|

te

CN

FE

di

5

MN

„et

Li

an

SS

)

PAST

Cor

I

À

fl

Ni

1

LD

Ren

RPC

nil

|

4

m

=

ES

5

PR

Pr

an

ES

=

be

NA

a

ia

Mae

a er

Br

}

Q

CLS

ar.

ei

Nn

EH

en

Le

vd

“w

\

Fi

Fe

er

v

pre



N

à

28,99:

+

(58.65 €/1)

id

À

3

N



3

2)

5

8

|

Champagne

2

1

|

Pol Gardère

Millésimé 2012

+

extra brut

led he)

[ue

[LE

Premier Cru

pais

75d

Pr

de

it

De evenwi

POSE Li

OSTEN

in onze Wijnrayon./Mä

FTC

-20 %“

1

Y

ty

naar haald de:

vanaf 1 fles

In het voorjaar gebeurt de assemblage in de champagnehuizen.

De Champagnestreek is ingedeeld in 319 cru's die ongeveer

Dat houdt in dat gespecialiseerde oenologen stille wijnen van

overeenkomen met de verschillende wijngemeentes. Er zijn drie niveaus,

verschillende druivensoorten en cru's mengen. Meestal voegen

afhankelijk van de kwaliteit van het terroir (ligging, bodem …):

ze daar ook 'reservewijnen' aan toe, goede wijnen van vroegere

grand cru, premier cru en cru. Helemaal bovenaan staan de 17 grand

oogsten. Als ze alleen wijnen van het hetzelfde jaar gebruiken,

cru's met de beste percelen. Daaronder zijn er 44 premier cru's. Alle

andere percelen zijn gewone cru's. Bij een premier cru, zoals bij deze Pol

spreken we van een champagne millésimé. Dat kan alleen als de

oogst van dat jaar heel goed is. Deze Pol Gardère is een millésimé

Gardère, moeten alle druiven van geklasseerde premier-crupercelen zijn.

van 2012 en dat was zo'n uitstekend jaar in Champagne.

Deze Pol Gardère is ook een extra brut. Doordat de druiven al mooi

Na de assemblage is het tijd voor de tweede gisting, de

rijp waren moest er na de tweede gisting maar heel weinig suiker

champagnes rusten dan ‘sur lattes’. In die fase onstaan de

toegevoegd worden (de dosage). Deze extra brut bevat dus minder

magische belletjes. Het wettelijke minimum bij champagnes is

suiker dan een brut: maar 4 g per liter.

een rijping 'sur lattes' van 15 maanden. Voor een millésimé

is dat zelfs minimaal 36 maanden. Die lange rijping van een

Tijd om de champagne te ontkurken! Nadat u de fijne belletjes

hebt bewonderd, ruikt u een fris en elegant boeket met geuren van

millésimé heeft nog een ander effect: de champagne komt

citrusfruit, gegrild brood en bloemen. De smaak is heel fris, evenwichtig

in contact met ondertussen afgestorven gistcellen. Dat klinkt

en

misschien niet echt smakelijk, maar de champagne krijgt daardoor

onweerstaanbaar lekker. U proeft wat citroen, een toets van

kaneel en houtaccenten. Genieten!

een rijke en romige smaak.

Ons vakmanschap drink je met verstand

Geldig van 3/6 tem. 16/6/2020.

sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.