Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 7 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Vs
Ë
À
LA
x
MR
ER
A
À
A
fe
si
ï N
Ri
Ek
À
Af
Bes OT
BE
Nieuw
Dot
A
Jt
e
NS
xr
es
AS
el
A
TR
a
er
KERN
ef
lj
jun:
|
te
CN
FE
di
5
MN
„et
Li
an
SS
)
PAST
Cor
I
À
fl
Ni
1
LD
Ren
RPC
nil
|
4
m
=
ES
5
PR
Pr
an
ES
=
be
NA
a
ia
Mae
a er
Br
}
Q
CLS
ar.
ei
Nn
EH
en
Le
vd
“w
\
Fi
Fe
er
v
pre
—
N
à
28,99:
+
(58.65 €/1)
id
À
3
N
và
3
2)
5
8
|
Champagne
2
1
|
Pol Gardère
Millésimé 2012
+
extra brut
led he)
[ue
[LE
Premier Cru
pais
75d
Pr
de
it
De evenwi
POSE Li
OSTEN
in onze Wijnrayon./Mä
FTC
-20 %“
1
Y
ty
naar haald de:
vanaf 1 fles
In het voorjaar gebeurt de assemblage in de champagnehuizen.
De Champagnestreek is ingedeeld in 319 cru's die ongeveer
Dat houdt in dat gespecialiseerde oenologen stille wijnen van
overeenkomen met de verschillende wijngemeentes. Er zijn drie niveaus,
verschillende druivensoorten en cru's mengen. Meestal voegen
afhankelijk van de kwaliteit van het terroir (ligging, bodem …):
ze daar ook 'reservewijnen' aan toe, goede wijnen van vroegere
grand cru, premier cru en cru. Helemaal bovenaan staan de 17 grand
oogsten. Als ze alleen wijnen van het hetzelfde jaar gebruiken,
cru's met de beste percelen. Daaronder zijn er 44 premier cru's. Alle
andere percelen zijn gewone cru's. Bij een premier cru, zoals bij deze Pol
spreken we van een champagne millésimé. Dat kan alleen als de
oogst van dat jaar heel goed is. Deze Pol Gardère is een millésimé
Gardère, moeten alle druiven van geklasseerde premier-crupercelen zijn.
van 2012 en dat was zo'n uitstekend jaar in Champagne.
Deze Pol Gardère is ook een extra brut. Doordat de druiven al mooi
Na de assemblage is het tijd voor de tweede gisting, de
rijp waren moest er na de tweede gisting maar heel weinig suiker
champagnes rusten dan ‘sur lattes’. In die fase onstaan de
toegevoegd worden (de dosage). Deze extra brut bevat dus minder
magische belletjes. Het wettelijke minimum bij champagnes is
suiker dan een brut: maar 4 g per liter.
een rijping 'sur lattes' van 15 maanden. Voor een millésimé
is dat zelfs minimaal 36 maanden. Die lange rijping van een
Tijd om de champagne te ontkurken! Nadat u de fijne belletjes
hebt bewonderd, ruikt u een fris en elegant boeket met geuren van
millésimé heeft nog een ander effect: de champagne komt
citrusfruit, gegrild brood en bloemen. De smaak is heel fris, evenwichtig
in contact met ondertussen afgestorven gistcellen. Dat klinkt
en
misschien niet echt smakelijk, maar de champagne krijgt daardoor
onweerstaanbaar lekker. U proeft wat citroen, een toets van
kaneel en houtaccenten. Genieten!
een rijke en romige smaak.
Ons vakmanschap drink je met verstand
Geldig van 3/6 tem. 16/6/2020.
sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.