Colruyt - Folder van 30.06.2021 tot 13.07.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 30.06.2021 tot 13.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Makkelijk kiezen
Wist u dat?
-20 Y*
-25 00"
vanaf 3 flessen
vanaf 6 flessen
LEA
Rosé is geen mix van rode en witte wijn
Rosé wordt niet gemaakt door rode en witte wijn te
op ALLE roséwijnen in uw winkel
mengen. De wijn dankt zijn kleur (net als rode wijn)
aan de schil van de blauwe druiven die ervoor
(behalve schuimwijnen, partyboxen
gebruikt worden. Het vruchtvlees van de druiven
en Klassewij jnen)
is kleurloos, en het sap dus ook. Door blauwe
druiven te kneuzen of te persen komt het sap in
Fe
ze
contact met de schil. Die kleurt het sap langzaam.
Het zijn de gebruikte druiven en de tijdsduur van
ee
het proces die uiteindelijk de kleur van de rosé
A
ci
=
4
%
bepalen.
De kleur zegt niets over de smaak
Ÿ
=
JE
SE
Rose bestaat in heel wat tinten roze. Die zeggen
se
6
echter niets over de smaak. Ook die is afhankelijk
=
van de druiven die gebruikt worden en de
:
= +
ZA,
5,95
tijdsduur van het proces. Het is dus niet omdat
een rosé wat donkerder van kleur is, dat hij ook
ESS
zoeter en krachtiger is.
Rosé kan u in elk seizoen drinken
Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende
:
a
3
stijlen dat u rosé het hele jaar door kan drinken.
er
Kies in de zomer voor de jonge en frisse variant
k
En
ee
5
als verfrissende, krokante wijn bij een salade of een
x
ander licht gerecht. En combineer krı
ige rosé
a
Sr
met gourmet of fondue tijdens de winter.
2
En
Be
Er
De Provence is de bakermat van de rosé
Rosé is niet gebonden aan een specifieke regio,
maar in de Provence bestaat wel zo'n 80 % van de
wijnproductie uit rosé. De Grieken en de Romeinen
introduceerden via de haven van Marseille
4
wijnstokken en de bijhorende wijncultuur in de
regio. Het zijn de geologische complexiteit van de
4
bodem en de koele en droge lucht afkomstig
van de mistral (krachtige noordelijke wind) die
een unieke basis vormen voor wijnbouw. De
typische zalmroze kleur en het subtiele smaakpallet
7,09’:
4
die rosé uit de Provence typeren worden vaak
overgenomen in andere wijnregio's.
Koen,
wijnconsulent
2,#
77
Sl
N
4
© TavelA.0.P. 2020
grenache noir, cinsault, clairette, syrah
à frisse en fruitige aroma's
© krachtig, licht kruidig, mooi fruitig, frisse zuren
kruidige gerechten, gegrild vlees, bouillabaisse
nog 2 jaar
Mademoiselle Amour
Vin de France
muscat noir
& uitbundig, fruit (perzik, zoete aardbei, muskaat), rozen
& zacht en vlet, opnieuw perzik en muskaat
desserten op basis van zomerfruit (aardbeien, frambozen
),
lichtpikante oosterse gerechten
jong op Z'n best
Omdat weattid
zijn dan in deze fol
ie
r.
en op de pren en promis in de andere
De kort
vertoon van uw Xa
nnen
en in uw Colruyt-winkel nóg la
e prijzen in uw winkel kan u
winkelbezoek raadplegen via
Bie
me
Gen Oe D ma
‘u geen kansen.
5 laagste prijzen EI