Colruyt - Folder van 21.10.2020 tot 03.11.2020 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.10.2020 tot 03.11.2020.



Pagina : 1 2
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Van het seizoen

+

15

Rapen

el

f

fLekke

schoonmaken …

Koken (|

T



4

a.

L

CA

N.

Schil de rapen met een scherp mes

Gh

of een dunschiller.

C0

1

À

%

Pe

#7

#

Snij in schijven, blokjes of halvemaantjes.

Le

(A;

a

es

fs

|

A

7

ke

U kan ze ook uithollen om op te vullen

met gehakt, wortelpuree …

js

2;

Hoofdgerecht

… en klaarmaken

Winterrisotto met raap en boschampignons

.

Snipper 2 lente-uitjes fijn. Schil 2 rapen en snij in blokjes van

1 cm. Snij de grootste van 200 g boschampignons in 2.

Rauw

.

Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de lente-uitjes

Rapen geven een frisse toets aan salades. Schil de

en de champignons 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

rapen en snij in fijne schijfjes. Breng op smaak met

.

Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de raapjes

olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, peper en zout.

2 à 3 min. Voeg 250 g risottorijst toe en roer tot de rijst glazig

Lekker met veldsla, walnoten en rodekool. Of met

wordt.

wortelen, geraspte knolselder en een vinaigrette van

.

Overgiet met 1 dl witte wijn en laat volledig verdampen. Voeg

mayonaise, lichte room, citroensap, mosterd, platte

7 dl groentebouillon toe en roer goed. Laat 20 min. afgedekt

peterselie, peper en zout.

garen op een zacht vuur.

.

Rasp 50 g parmezaan en roer onder de risotto. Kruid naar

smaak met peper en zout. Bestrooi met de champignons en de

Koken

Snij in blokjes en kook 15 min. in lichtgezouten water.

lente-uitjes.

U kan ze ook 10 min. koken en dan nog 5 min.

aanstoven in wat boter. Kruid met verse tijm, peper

Van raapjesstoemp tot tajine

en zout.

Ontdek al onze recepten met raap op colruyt.be/lekkerkoken

Stoven

Snij in stukjes en stoof 10 min. afgedekt in boter.

ruid met tijm, peper en zout en laat nog 5 min.

En voor

jen met een scheutje water. U kan ze ook

de kids …

ren. Volg dan dezelfde stappen maar bestrooi de

is raap eerst met wat suiker voor u ze kruidt.

er

Combineer de scherpe

smaak van raapjes met

Roosteren

de zoetere toetsen van

Snij de rapen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal.

wortel en pastinaak in

Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Bak

een stoofpotje. Lekker

30 min. in een voorverwarmde oven, op 200 °C.

bij gebakken kip. Of

Voeg de laatste 10 min. reepjes parmaham toe.

wissel schijfjes aardappel

Lekker bij wild of gevogelte.

en raap af in een gratin

dauphinois. Wedden dat

de kleine eters er niets van

Ray

merken?

Omdat wealtidre

eren op de prijzen en promoties in de andere.

te winkels in uwstreel

in uw Cokuyt-winkelnög Le

zijn dan in deze lol

ie

x, De kort

rtoon van uw Xlra-app ol

aart komen daar né

bovenc

kunen de prize

e prijzen in uw winkel kan

LE

vanlelbezoek raadplegen via de

rc

app, op colruytLbe of bij onze Klantendienst (

&

5452:

A dom

u'géenkansen.

Æ laagste prijzen En