Colruyt - Folder van 24.02.2021 tot 09.03.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 24.02.2021 tot 09.03.2021.



Pagina : 1 2
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

2

Se

À

Van het seizoen

a

=

%

hs

ekker

Schorseneren

PC

a

er

schoonmaken

>

Fa

)

)

fe

(>

CS

a

Pd

ae

EN

A

Pers een halve citroen uit en doe het sap in

Ÿ À

een kom met water.

>

ee:

en

PSE

Pie

DE

N

NT

f

Ln

m7 | in

sr

\

hf

x rg) 2) N à

Schil de schorseneren met een dunschiller

ll?

N

11

ni

J

Ni

IR

4

(gebruik daarvoor keukenhandschoenen).

N

8

x

RN

Bijgerecht

5

Gebakken schorseneren met kruidige botersaus

EEE,

+ Schil 1 kg schorseneren en snij in stukken van 4 à 5 cm. Snij

we

de dikkere exemplaren in 2. Doe ze in een kom water met een

scheutje citroensap of azijn tot gebruik.

« Kook de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water.

* Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de schorseneren

2 à 3 min. Roer er 1 plantje fijngehakte peterselie en

Snij in stukken van 4 à 5 cm en leg in het

30 g hazelnoten onder. Kruid met peper en zout.

water (zo behouden ze hun witte kleur).

a

Lekker bij pasta of aardappelen met gebakken varkensvlees.

Hoe schorseneren klaarmaken?

Bekijk het in ons kookfilmpje op

colruyt.be/seizoenskalender

{

Van quiche tot pastagratin

Ontdek al onze recepten met schorseneren op

colruyt.be/lekkerkoken

… en klaarmaken

Koken

En voor de kids …

Maak de schorseneren schoon. Kook ze + 10 min.

» Altijd lekker in een puree of soep.

gear in lichtgezouten water met een scheutje

citroensap of azijn, afhankelijk van de dikte.

» Ook heerlijk met een bechamelsaus

en gebakken gehaktballetjes met

Le

aardappelpuree.

Stomen

» Snij ze eens in kleine stukjes en verwerk

Reken + 30 min. Bij het stomen bewaar je niet

in een quiche, een risotto of leg

N

alleen de smaak en de vitamines, de stukjes gaan

5

ze op een pizza.

minder snel uit elkaar vallen.

#

=“

» Bak stukjes schorseneer met

Le

à

A

aardappelblokjes

| md “Stoven

ö

+

en spinazie en geef er een gebakken

3

Stoof de ongekookte, geschilde sch

hofseneren

in

spiegeleitje bij.

een beetje boter, samen met wat spekblokjes.

Voeg een scheutje water toe en kruid met

mosterd, peper en zout. Dek af en laat 15 min.

sudderen A een zacht vuur.

Omdat weatid

ren op de prijzen en promoties in de andere

te winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager

5

zijn dan in deze ol

winkelbezoek raadplegen via de

ie

r.

De kort

en

ruytapp, op okuytbe of bij onze Kl

vertoon van uw Xa

of

Fi

art ko

nen

dies

‘daa

3) mel

ze prijzen in uw winkel kan u

u geen kans

# laagste prijzen

1

6}