Colruyt - Folder van 18.11.2020 tot 01.12.2020 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 18.11.2020 tot 01.12.2020.
Pagina :
1
2
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Van het seizoen
f
ekker
Pastinaak
Koken
v “u
schoonmaken ...
Lente
wu
Ce,
m
NR
in
een
4
3
A
__ Verwijder de onderste en bovenste cm.
nu
zw
4
ir
ir
Schil de pastinaak met een dunschiller.
Rasp ze of snij
in plakjes, reepjes of blokjes.
|
i
1e
Ó
Soep
… en klaarmaken
Pastinaaksoep met waterkerscoulis
.
Schil 900 g pastinaak en 1 appel (jonagold) en snij in blokjes van
Rauw
2 cm. Snipper 2 uien en 1 teentje knoflook fijn. Snij het wit van
1 pi
Ï in fijne reepjes.
Geraspte of in fine reepjes gesneden
.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, het
pastinaak geeft een subtiele en heerlijke toets
1
knoflook, de appel en de pastinaak 5 min. al roerend.
salades en past goed bij kñolselder,
.
Blus met 1,5 L water. Verkruimel er 2 blokjes kippenbouillon over
word,
veldsla Ook lekker met. ‚gen stukje
en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en
varkensvlees, rundvlees of kip:
.
voeg 2,5 dl extra lichte room (7 % V.G.) toe.
Hak intussen 2 bosjes waterkers grof en hou enkele blaadjes opzij
Koken
voor de afwerking. Mix de waterkers met 1 gepeld teentje knoflook,
Tm}
1,5 dl olijfolie en 3 à 4 eetl. water. Kruid met peper en zout.
Snij in blokjes en kook + 15 min. in
.
lichtgezouten water. Je kan de blokjes eventueel
Verdeel de soep over kommetjes en voeg wat waterkerscoulis toe.
pureren, met of zonder aardappelen. Voeg er
Werk af met enkele blaadjes waterkers.
ook kerstomaten, Provengaalse kruiden, verse
kruiden (bieslook, peterselie) en zure room
aan toe. Of krokante spekjes. Pastinaakpuree
gaat goed samen met specerijen zoals kaneel,
13
fl
gember of ras el hanout en is lekker bij lam.
N
x
=
toven
En voor
Snij in kleine stukjes. Smelt boter in een
kookpot en stoof ze + 20 min. op een zacht
de kids
vuur. Kruid met peper en zout.
\
» Maak eens pastinaakchips:
"
bestrijk fijne schijfjes pastinaak met
À
Ki
I
u;
Roosteren
olijfolie en kruid ze met zout of
stinaak is ideaal om te roosteren in de
paprikapoeder. Doe ze 25 min. in de
4
oven, eventueel in combinatie met andere
oven op 160 °C, even uitlekken en
|
groenten zoals pompoen, kool
pjes of zoete
+
met salie,
het chipsfeestje kan beginnen!
tes
et
aardappelen. Kruid de groente
Op colruyt.be/lekkerkoken vindt
tijm en rozemarijn voor een sterk gekruid
u nog een heerlijke dragondip erbij
ovengerecht. Lekker met vlees en pasta, op
en en af
cé
smaak gebracht met gebakken pancetta of
A
4
|: LER
&
€
krokante spel en
Fi
*
a
Frituren
Snij in heel fine a en ak ze 1 min. in de
friteuse op 175 °C. Laat uitlekken en strooi er
Van stoofpotjes tot lasagne
Ontdek al onze recepten met pastinaak op colruyt.be/lekkerkoken
wat grof zeezout over.
=
Ode tr
en op de pen en promis in de andere
EN
zijn dan in deze fol
winkelbezoek raadplegen via de
Ms
r.
De kort
jen
D enden
vertoon van uw Xa
egte vilein
dt 3 al
e prijzen in uw winkel kan u
u geen kansen.
MT laagste prijzen