Colruyt - Folder van 25.08.2021 tot 07.09.2021 - Pagina 1
Hier is pagina 1 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 25.08.2021 tot 07.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
EN
fr
Br
us
\
0
\
+
uni
"RE
Si
=
Een ligging op 110 meter hoogte aan de rand van een
hoogvlakte, een gematigd klimaat en een ondergrond
met dezelfde kenmerken als de grand cru’s van Saint
« ka
Émilion … Chateau Branda profiteert van de ideale
omstandigheden om druiven te kweken en wijn te
maken. En dat gebeurt dan ook met verve.
Puisseguin en Branda kennen een rijke geschiedenis. Die
gaat terug tot het jaar 800, toen een metgezel van Karel
de Grote (de Heer van Seguin) zich op de heuvels kwam
vestigen. In de 174 eeuw werden de eerste wijnstokken
aangeplant op de bodem van het huidige Branda. De
wijngaarden gingen door heel wat handen, tot in 1998 Guy
Benjamin eigenaar werd. Onder zijn leiding werden er grote
herstructureringswerken uitgevoerd. Zo werd Chateau
Á
Branda dé referentie in Puisseguin, met wijnen die wel eens
als juwelen van de appellatie omschreven worden. Eric
Darras, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van
=
ie
Chateau Branda: “We geloven hier stellig wat Lord Byron
Ee
al zei: ‘Wijn troost de verdrietigen, verjongt de ouderen,
inspireert de jongeren en verlicht de zorgenlast van de
gedeprimeerden., maar natuurlijk altijd met mate.”
Chateau Branda ligt dicht bij de Atlantische Oceaan en
profiteert dan ook van ideale omstandigheden: een mild
en vochtig oceaanklimaat met een continentale invloed.
Lamsvlees op het menu? Dan is deze
De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door zacht
vlezige, fruitige en verfijnde wijn een
en relatief constant. Het perfecte klimaat voor de
uitstekende keuze. Ook lekker bij fijn rood
vlees en stoofpotjes met vlees.
druivensoorten die er gekweekt worden: merlot, cabernet
he
franc en cabernet sauvignon.
ATEA BRAND
Château Branda 2019
A.O.P. Puisseguin-Saint-Émilion
Na de persing komt de most in roestvrijstalen vaten met
Use
warmteregulatie terecht. Daarna volgt een gisting en rijping
op nieuw hout. Het resultaat? Heel fruitige wijnen met
een lichte houttoets in de neus én in de mond. De smaak
is fris, vol fijne tannines en met een levendige, lange
afdronk.
Geldig van 25/8 t.e.m. 7/9/2021.
ok Met 88 XTRA.
‘Ons vakmanschap drink je met verstand.
+ statiegeld: 0,30 €.