Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Pagina : 1 2
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

pe

Ke

AARDBETENTAART

Desert | Minder dan 30 min. + enkele uren in de koelkast

Tr

Ingrediënten (16 porties)

he

500 g aardbeien

200 g petit-beurrekoekjes

En.

500 g mascarpone

3 gelatineblaadjes (1,6 g/stı

100 g boter

1 eetlepel suiker

3 eieren

1 snuifje zout

3 =

ze

4 eetlepels aardbeienconfituur

TA.

£

zi

=

Verkruimel de koekjes: doe zein een

Doe de eigelen Semen met de suiker in

plastic zakje en rol erover met een

een mengkom en mix met de kloppers

4

deegrol.

tot het mengsel verdubbeld is. Roer er

Smelt de boter in een steelpannetje op

de mascarpone en de aardbeienpuree

onder tot je een gladde massa krijgt.

een zacht vuur. Opgelet: ze mag niet

kleuren.

Meng de eiwitten voorzichtig onder het

mengsel met een houten lepel. Giet

Meng de koekjes met de gesmolten

alles over de koekjes in de springvorm

©

boter in een kom. Doe een stuk bakpapier

in een springvorm (diameter 24 cm)

en zet opnieuw + 2 u. in de koelkast.

en schep er de koekjesmengeling in.

Verwijder de kroontjes van de rest van

Duw goed aan en zet in de koelkast tot

de aardbeien en snij in fijne schijfjes.

stap 6.

Laat intussen de confituur lichtjes

Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken

smelten in een steelpannetje op een

in koud water. Verwijder intussen de

zacht vuur.

kroontjes van 150 g aardbeien. Mix in

Neem de springvorm uit de koelkast

een maatbeker tot een gladde puree

en verdeel er de schijfjes aardbei over.

met een staafmixer. Knijp de gelatine-

Lepel de confituur over de aardbeien.

blaadjes uit.

Laat alles nog enkele uren opstijven in

Verwarm de helft van de gemixte

de koelkast.

aardbeien en los de gelatine hierin op.

Haal de taart uit de vorm en verwijder

Roer los tot de gelatine wegsmelt. Meng

|

het bakpapier.

met de rest van de gemixte aardbeien.

Neem de eieren en scheid het eiwit van

Voedingswaarde per portie (op basis van de ingrediëntenlijst)

Energie 287 kcal - Vetten 224 9 (waarvan) verzadigde

het eigeel. Klop de eiwitten stijf samen

vetzuren 14,2 9 - Koolhydraten 16,6 g (waarvan) suikers 96 9 -

met een snuifje zout.

Vezels 0,6 - Eiwitten 5,0 9 - Zout 01 9

I