Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 2 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.
Pagina :
1
2
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
pe
Ke
AARDBETENTAART
Desert | Minder dan 30 min. + enkele uren in de koelkast
Tr
Ingrediënten (16 porties)
he
500 g aardbeien
200 g petit-beurrekoekjes
En.
500 g mascarpone
3 gelatineblaadjes (1,6 g/stı
100 g boter
1 eetlepel suiker
3 eieren
1 snuifje zout
3 =
ze
4 eetlepels aardbeienconfituur
TA.
£
zi
=
Verkruimel de koekjes: doe zein een
Doe de eigelen Semen met de suiker in
plastic zakje en rol erover met een
een mengkom en mix met de kloppers
4
deegrol.
tot het mengsel verdubbeld is. Roer er
Smelt de boter in een steelpannetje op
de mascarpone en de aardbeienpuree
onder tot je een gladde massa krijgt.
een zacht vuur. Opgelet: ze mag niet
kleuren.
Meng de eiwitten voorzichtig onder het
mengsel met een houten lepel. Giet
Meng de koekjes met de gesmolten
alles over de koekjes in de springvorm
©
boter in een kom. Doe een stuk bakpapier
in een springvorm (diameter 24 cm)
en zet opnieuw + 2 u. in de koelkast.
en schep er de koekjesmengeling in.
Verwijder de kroontjes van de rest van
Duw goed aan en zet in de koelkast tot
de aardbeien en snij in fijne schijfjes.
stap 6.
Laat intussen de confituur lichtjes
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken
smelten in een steelpannetje op een
in koud water. Verwijder intussen de
zacht vuur.
kroontjes van 150 g aardbeien. Mix in
Neem de springvorm uit de koelkast
een maatbeker tot een gladde puree
en verdeel er de schijfjes aardbei over.
met een staafmixer. Knijp de gelatine-
Lepel de confituur over de aardbeien.
blaadjes uit.
Laat alles nog enkele uren opstijven in
Verwarm de helft van de gemixte
de koelkast.
aardbeien en los de gelatine hierin op.
Haal de taart uit de vorm en verwijder
Roer los tot de gelatine wegsmelt. Meng
|
het bakpapier.
met de rest van de gemixte aardbeien.
Neem de eieren en scheid het eiwit van
Voedingswaarde per portie (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 287 kcal - Vetten 224 9 (waarvan) verzadigde
het eigeel. Klop de eiwitten stijf samen
vetzuren 14,2 9 - Koolhydraten 16,6 g (waarvan) suikers 96 9 -
met een snuifje zout.
Vezels 0,6 - Eiwitten 5,0 9 - Zout 01 9
I