Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 3
Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Aardbeien
schoonmaken …:
Aardbeien zijn heel broos, dus spoel ze niet
Wist u dat …
onder stromend water.
Was ze eerst in een kom met koud water en
verwijder pas nadien het kroontje. Zo nemen
de aardbeien niet te veel water op.
» Aardbeien passen uitstekend bij ander rood
fruit zoals frambozen, bosbessen, braambessen,
aalbessen … Ze gaan ook prima samen met
abrikozen of meloen.
» Ze combineren verder heel goed met munt,
citroenmelisse, citroensap, balsamicoazijn en
chocolade.
%
» Ook een perfect huwelijk: aardbeien en zuivel-
producten zoals slagroom, yoghurt, ijs, verse kaas …
À
» Echte aanraders: aardbeien in een aspergeslaatje,
bij gerookte eendenborst, basilicumsorbet of gewoon
N
bij een lekker zomers ijsje.
ÿ
’
Es
P;
M
ja:
(
Rn
3
m
. en klaarmaken
In hun geheel
Maak onderaan een kleine inkeping in de aardbei en
En voor de kids …
versier er uw cocktail- of dessertglas mee. Kleinere
De meeste kinderen zijn dol op aardbeien, dus die laten ze
aardbeien ogen ook heel mooi in bijvoorbeeld een
%
doorgaans met plezier van hun bord verdwijnen.
glas champagne.
e"
Een paar leuke tips:
h
» Maak er ijsblokjes mee: leg een kleine
In stukken
aardbei in een ijsblokvormpje en vul aan
lerwijder voor andere toepassingen het kroontje
met water. Laat ze dan opstijven in de
n snij ze dan in 2 of4.
diepvriezer.
» Maak zelf ook eens aardbeipralines
In schijfjes
met een restje melk-, pure of witte
chocolade. Smelt daarvoor de
Snij ze in de lengte in fijne schijfjes voor een heerlijk
verfrissende aardbeiencarpaccio.
chocolade au bain-marie. Dop de
aardbeien dan half in de
gesmolten chocolade.
In waaiervorm
Werk eventueel af met
Laat het kroontje eraan en maak fijne inkepingen
geraspte chocolade of
vanaf de punt van de aardbei tot op 1/2 om van het:
suikerbolletjes als de
kroontje, Schuif de partjes vervolgens voorzichtig
chocolade nog warm
open tot een waaier. Ideaal om koude schotels of
is. Laat ze opdrogen op
„desserten mee Alle werken.
bakpapier.
v
L
Vergeet aardbeien zeker
in.
niet als u fruitbrochettes
5
maakt. Combineer allerlei
3
kleurrijk seizoensfruit zoals
meloen, perzik, nectarine,
blauwe bessen …
l
sk Met uw 28 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.