Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 3




Hier is pagina 3 van 4 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Aardbeien

schoonmaken …:

Aardbeien zijn heel broos, dus spoel ze niet

Wist u dat …

onder stromend water.

Was ze eerst in een kom met koud water en

verwijder pas nadien het kroontje. Zo nemen

de aardbeien niet te veel water op.

» Aardbeien passen uitstekend bij ander rood

fruit zoals frambozen, bosbessen, braambessen,

aalbessen … Ze gaan ook prima samen met

abrikozen of meloen.

» Ze combineren verder heel goed met munt,

citroenmelisse, citroensap, balsamicoazijn en

chocolade.

%

» Ook een perfect huwelijk: aardbeien en zuivel-

producten zoals slagroom, yoghurt, ijs, verse kaas …

À

» Echte aanraders: aardbeien in een aspergeslaatje,

bij gerookte eendenborst, basilicumsorbet of gewoon

N

bij een lekker zomers ijsje.

ÿ



Es

P;

M

ja:

(

Rn

3

m

. en klaarmaken

In hun geheel

Maak onderaan een kleine inkeping in de aardbei en

En voor de kids …

versier er uw cocktail- of dessertglas mee. Kleinere

De meeste kinderen zijn dol op aardbeien, dus die laten ze

aardbeien ogen ook heel mooi in bijvoorbeeld een

%

doorgaans met plezier van hun bord verdwijnen.

glas champagne.

e"

Een paar leuke tips:

h

» Maak er ijsblokjes mee: leg een kleine

In stukken

aardbei in een ijsblokvormpje en vul aan

lerwijder voor andere toepassingen het kroontje

met water. Laat ze dan opstijven in de

n snij ze dan in 2 of4.

diepvriezer.

» Maak zelf ook eens aardbeipralines

In schijfjes

met een restje melk-, pure of witte

chocolade. Smelt daarvoor de

Snij ze in de lengte in fijne schijfjes voor een heerlijk

verfrissende aardbeiencarpaccio.

chocolade au bain-marie. Dop de

aardbeien dan half in de

gesmolten chocolade.

In waaiervorm

Werk eventueel af met

Laat het kroontje eraan en maak fijne inkepingen

geraspte chocolade of

vanaf de punt van de aardbei tot op 1/2 om van het:

suikerbolletjes als de

kroontje, Schuif de partjes vervolgens voorzichtig

chocolade nog warm

open tot een waaier. Ideaal om koude schotels of

is. Laat ze opdrogen op

„desserten mee Alle werken.

bakpapier.

v

L

Vergeet aardbeien zeker

in.

niet als u fruitbrochettes

5

maakt. Combineer allerlei

3

kleurrijk seizoensfruit zoals

meloen, perzik, nectarine,

blauwe bessen …

l

sk Met uw 28 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.