Zo vind je het beste kunstgras voor de beste prijsAls je kinderen of honden hebt, dan maak je al snel de overweging om gras of kunstgras aan te schaffen. Steeds meer mensen neigen dan naar kunstgras. Gras wordt namelijk snel dor en ziet er dan ineens niet meer zo mooi uit. Bovendien heb je daar ook meer kosten aan, want je zult ook een grasmaaier aan moeten schaffen. Al met al is kunstgras dus beter. Maar, hoe vind je nou het beste kunstgras en dan ook nog eens voor de beste prijs? Dat lees je in dit artikel.

Waarvoor koop ik kunstgras

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Bij het uitzoeken van het beste kunstgras is het als eerste belangrijk waar je het voor koopt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld kunstgras voor balkon of kunstgras voor op het dakterras. Terwijl anderen kunstgras wellicht speciaal voor hun kinderen aanschaffen. We hebben het dan over kunstgras als speelgras bijvoorbeeld of je kunt kiezen voor kunstgras voor sport en spel. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, waar je kunstgras voor wil kopen. Er zijn namelijk ook mensen die het aanschaffen voor huisdieren of juist kunstgras speciaal kopen om daar het zwembad op te zetten. Uiteraard bestaat er ook nog budget kunstgras. Zodat iedereen het zou aan kunnen schaffen, mochten ze dat willen. Kunstgras is voor iedere portemonnee.

Kies de echtheid

Ten eerste moet je voor jezelf bepalen wat je belangrijker vindt. Kies je de echtheid van kunstgras boven de plek van het gras? Of wil je eerst een keuze maken in de categorieën, waar je het voor koopt? Beide is natuurlijk mogelijk. Alleen, als je eerst bijvoorbeeld kiest voor budget kunstgras, dan blijven er niet veel echtheid types over. Daar moet je dan wel rekening mee houden. 

Kies je eerst voor het type echtheid? Dan blijven er automatisch weer minder categorieën kunstgras over. Mocht je echtheid belangrijker vinden, dan kun je uit een paar opties kiezen. De opties lopen eigen van extreem natuurgetrouw tot minder natuurgetrouw. Daar tussenin vallen dus: zeer natuurgetrouw, natuurgetrouw en gemiddeld. 

De echtheid wil dus niks anders zeggen dan hoe goed het lijkt op gras. Zo is extreem natuurgetrouw kunstgras natuurlijk moeilijker te onderscheiden van gras dan gemiddeld kunstgras. 

Kies de grashoogte

Net zoals bij de echtheid, geldt hier ook weer. Wat vind je belangrijker? Als je bijvoorbeeld kiest voor speel kunstgras of budget kunstgras, dan vallen er een paar lengtes al weg. Hetzelfde geldt als je eerst kiest voor de echtheid van het kunstgras. Bepaal daarom voor jezelf, wat je het belangrijkste vindt. Misschien is dat in dit geval wel de lengte. 

De lengtes waar je uit kunt kiezen zijn: extra lang, lang, gemiddeld, kort en extra kort. Mocht je huisdieren hebben, dan wil je wellicht voor kort kiezen. Mocht er dan per ongeluk een boodschap op het gras worden gedaan, dan kun je dat makkelijker opruimen, dan wanneer je extra lang kunstgras in de tuin hebt liggen. Zo moet je dus steeds afwegingen zien te maken. Voor speel kunstgras is een lange grashoogte wellicht wel ideaal.

Kies de zachtheid

Misschien vind je de echtheid en grashoogte helemaal niet belangrijk, maar wil je juist zoeken op de types zachtheid. Je wil natuurlijk wel dat je kinderen bijvoorbeeld fijn in het gras kunnen spelen. Qua zachtheid kun je kiezen tussen: extreem zacht, zeer zacht, zacht, gemiddeld en minder zacht. 

Als je een bepaalde zachtheid kiest, zijn de grashoogte en echtheid wellicht ook ingevuld. Kunstgras met een gemiddelde zachtheid, heeft een korte grashoogte en is natuurgetrouw als het om echtheid gaat. Zo kun je dus ook tot de keuze van jouw kunstgras komen!