Huur je sportmateriaal bij DecathlonBen jij een fanatieke sporter of ben je van plan om een sportievere levensstijl te hanteren? Dan moet je bij Decathlon zijn. Ruiter-, water-, bal- of wintersport, je vindt er alle sportartikelen aan lage prijzen. Wist je dat je er nu ook materiaal kan huren? Ideaal voor als je een nieuwe sport wil uitproberen zonder een hoop geld te moeten neerleggen!

Vanaf 1 oktober kan je verschillende producten huren bij Decathlon. Zo kan je gaan kamperen of een fietstocht maken zonder dat je spullen moet aankopen. Zo kunnen er tot wel 400 mensen tent- en fietsmateriaal huren tijdens de testfase van dit nieuwe concept. Als de test goed verloopt, kan je je verwachten aan een groter aanbod aan producten (en sporten).

"We play circular". Dat zegt Decathlon wanneer ze met trots hun Belgische project lanceren. De Belgen dienen deze keer als laboratten voor de Franse sportwinkelketen. De proefperiode loopt 6 maanden lang met 400 mensen die werden geselecteerd. De selectie betreft 50 mensen per winkel Belgische winkel.
Hoeveel dat kost? De eerste test maand zal prijzen hanteren die één zesde van de waarde van het product zijn. Huur je een fiets die een nieuwprijs van € 600 bedraagt? Dan kan je deze huren voor een maand voor € 100. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper je huurprijs zal zijn.

Luc Teerlinck leidt het project en zegt vol trots: "Het model is voor beide partijen een voordeel", "De consument betaalt alleen voor het gebruik, terwijl het product kan afgeschreven worden door ons. Een fiets van € 600 euro kan zo afgeschreven worden op zes maanden, wanneer zes verschillende personen de fiets voor een maand huren."

Producten goedkoper dan 25 euro zullen niet worden verhuurd. Net zoals producten die kunnen ‘verslijten’ zoals schoenen en broeken. De winkelketen hoopt in zes maanden een antwoord te vinden op verschillende vragen. Zo zouden vragen als: welke producten wordt het vaakst verhuurd en wat is de gemiddelde duur van een verhuur moeten worden beantwoord.

Verloopt de test vlot? Dan kan je er op rekenen dat het project wordt uitgebreid naar de rest van het land vanaf april 2021.