spar winkelfolderOp zoek naar een folder van SPAR?

Dan zit je hier helemaal juist!

SPAR is een keten van kleine supermarkten waarvan je er altijd wel eentje in je buurt kan terugvinden. Ze bevinden zich zowel in de grotere steden als in de kleinere wijken en liggen altijd op loopafstand.

Je kan er dagelijks terecht voor verse producten zoals groenten, fruit, brood en vlees. Naast de gekende A-merken heeft SPAR ook een eigen huismerk. Deze artikelen zijn voordelig geprijsd en van goede kwaliteit.

Het aanbod is er niet enkel vers en kwaliteitsvol. SPAR legt ook de nadruk op het voorzien van de juiste porties van bepaalde producten. Op die manier kunnen zowel gezinnen als alleenstaanden altijd de juiste hoeveelheid artikelen aankopen.

Spar aanbiedingen van de week
SPAR – Winkelfolder

De folders van SPAR komen om de twee weken op donderdag uit. Ze worden verspreid via de post en je kan ze ook online bekijken op de website van SPAR. Er zijn twee verschillende folders van SPAR beschikbaar: SPAR en SPAR Express. Je kan in beide folders de beste acties en promoties van die week bekijken.

Naast de folders heeft SPAR ook een magazine: Peper & Zout. Dit magazine staat boordevol recepten met ingrediënten die je kan kopen in de winkels van SPAR. Ook worden er soms bepaalde wijnen uit hun gamma in de kijker gezet zoals bijvoorbeeld Kaapse wijnen uit Zuid-Afrika. Er is een digitale versie van het magazine beschikbaar op de website en je vindt hem ook terug in de winkels van SPAR.

Via de website kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van SPAR zodat je per mail alle laatste nieuwtjes kan ontvangen.

SPAR – Aanbod en werking van de winkels

Bij SPAR ligt het accent op gezellig winkelen dichtbij huis. Het personeel zal je altijd vriendelijk benaderen.

Naast de buurtwinkels van SPAR, heb je ook nog de winkeltjes van SPAR Express. Dit zijn de verkooppunten die beperkter zijn in omvang en speciaal ontworpen voor kleinere locaties en tankstations.

Weet je niet onmiddellijk wat je wilt koken vanavond? Dan kan je op de website van SPAR inspiratie en ideetjes opdoen. Je vindt er tal van heerlijke recepten van desserten, soepen, smoothies, pasta’s, visgerechten en nog veel meer. Bovendien kan je voor een lekkere wijn beroep doen op de ‘wijnzoeker’. Zo kan je online wijnen zoeken op basis van herkomst, prijs, soort en zelfs gerechtskeuze.

De winkels van SPAR worden gerund door lokale zelfstandige ondernemers. Zij zijn dus zelf verantwoordelijk voor hun eigen winkel maar dienen wel steeds de formule van SPAR in acht te nemen.

SPAR – Geschiedenis en huidige situatie

SPAR werd opgericht in 1932 door Adriaan van Well in Nederland. Hij ging destijds een samenwerkingsverband van kruideniers aan. Het motto van de samenwerking was: ‘Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig’. En zo werd de naam SPAR geboren.

Opmerkelijk voor die tijd was dat de winkeliers van SPAR hun eigen baas waren en zo hun zelfstandigheid konden behouden. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval.

In België wordt SPAR sinds 1985 uitgebaat door Lambrechts NV, een zelfstandige distributiecentrale. In 2003 kwam er nog een tweede vennootschap bij, namelijk Colruyt. Die wilde zo zijn positie versterken bij de kleinere supermarktformules.

SPAR in ChinaBinnen de vijf jaar sloten 13 nieuwe groothandelaren en 2.200 zelfstandigen zich aan bij SPAR. Op die manier ontstonden er over heel Nederland verkooppunten van SPAR op basis van dezelfde samenwerking. SPAR breidde daarna snel uit naar andere landen.

Onder de naam SPAR vallen ook de supermarktketens van Attent. Dit zijn landelijke supermarkten gelegen in Nederland. Daarnaast is er ook nog EuroSpar en SuperSpar, de middelgrote supermarkten en InterSpar, de hypermarkten.

Momenteel zijn er meer dan 12.000 winkels van SPAR in 40 landen op 4 continenten.