Gamma winkelfolderZo, je bent dus op zoek naar de folder van GAMMA?

GAMMA is een van de bekendste doe-het-zelfwinkels van België. Over heel het land zijn er ondertussen 85 winkels van GAMMA.

De missie van GAMMA is om mensen die hun woonomgeving willen verbeteren zo goed mogelijk verder te helpen. De klant staat dan ook absoluut centraal. Heb je hulp of advies nodig bij het klussen? De vriendelijke medewerkers van GAMMA staan steeds voor je klaar met advies op maat.

Bij GAMMA kan je ook terecht voor heel wat andere diensten om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je kan er bijvoorbeeld ook een bestelwagen huren of je project volledig laten uitvoeren door een vakman van GAMMA.

Gamma aanbiedingen van de week
Gamma aanbiedingen van vorige week


GAMMA – Winkelfolder

De folder van GAMMA komt telkens uit op woensdag en is twee weken geldig. Je vindt er alle speciale aanbiedingen en kortingen in terug. De folder kan je online bekijken via de website van GAMMA en hij wordt ook regelmatig thuis bezorgd via de post.

Daarnaast heeft GAMMA ook een magazine. Daarin vind je vooral tips en inspiratie voor in en rond je huis.

Online kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van GAMMA. Hierin word je via mail op de hoogte gehouden van alle acties.

De winkels van GAMMA worden functioneel en overzichtelijk ingericht zodat het makkelijk is om alles terug te vinden. De medewerkers zijn echte vakmensen die het assortiment van GAMMA door en door kennen. Je kan ze dus steeds raadplegen voor advies en tips.

Bij GAMMA kan je terecht voor een breed assortiment aan artikelen in de afdelingen verf & behang, bouwmaterialen, tuin, sanitair en gereedschap. Daarnaast bieden ze ook heel wat diensten aan. Zo kan je bijvoorbeeld een bestelwagen huren. Hout dat je bij GAMMA hebt aangekocht kan je gratis ter plaatste laten zagen.

Ben je op zoek naar de perfecte kleur verf? Dan kan je gebruik maken van de verfmengservice van GAMMA. Via de verfmengmachine is het mogelijk om elke gewenste kleur te creeëren.

Doe je al dat kluswerk liever niet helemaal zelf? Dan kan je een beroep doen op de GAMMA montageservice. Dit zijn vakmannen die je met eender welke klus kunnen verder helpen zowel voor allerlei soorten kluswerk.

Via de webshop van GAMMA kan je het grootste deel van het assortiment online aankopen. Je bestelling wordt bij je thuis geleverd of in een GAMMA-winkel naar keuze. Daarnaast vind je op de website ook klustips, stappenplannen en klusvideo’s.

Klanten van GAMMA kunnen de GAMMAplus kaart aanvragen in de winkels van GAMMA. Met deze kaart kan je profiteren van extra kortingen op al je aankopen in de winkels of de webshop. De kaart is gratis en heeft een onbeperkte geldigheidsduur.

GAMMA – Geschiedenis en ontwikkeling

Tot de jaren ’70 bestonden er in België en Nederland nog geen doe-het-zelfzaken voor consumenten. Er waren toen alleen groothandelaars in bouwmaterialen. Daar kwam verandering in met de opstart van de eerste GAMMA-winkel in 1971 te Breda. Deze werd gestart onder leiding van H. Steenman.

De doe-het-zelfmarkt kende in de jaren ’70 een groot succes, waarna de ene na de andere winkel werd geopend in Nederland. Eind jaren ’70 werd ook de Belgische markt veroverd.

In de jaren ’80 bestond de keten van GAMMA uit de winkels Bouwmaat en Lanser. Bouwmaat waren de winkels gericht op de professionele klussers en de winkels van Lanser waren kleiner van omvang en meer gericht op luxe-artikelen.

Een tiental jaar later werden Lanser en Bouwmaat verkocht. Daarna werd er vooral gefocust op grootschalige doe-het-zelfwinkels voor de consument.

Gamma winkelDe GAMMA-bouwmarkten zijn eigendom van zelfstandige ondernemers. Zij huren of kopen zelf een locatie en zorgen ook zelf voor personeel. Franchisegever Intergamma zorgt voor de inrichting van de winkel, stelt het assortiment samen, doet de inkoop en zorgt ook voor de publiciteit.

Om de toenemende concurrentie aan te kunnen ging Intergamma steeds meer functies voor de franchisenemers uitvoeren. Momenteel exploiteert GAMMA drie franchiseformules: GAMMA Nederland, GAMMA België en KARWEI (enkel in Nederland).

In 1999 ging Steenman met pensioen en werd hij opgevolgd door Robert Sinke en later door Henk Ter Meer en in juni 2000 nam Bram Huibers de leiding over. In 2006 werd Bram Huibers opgevolgd door Harm-Jan Stoter.