carrefour winkelfolderJij bent dus op zoek naar een folder van Carrefour?

Carrefour Belgium is één van de grootste supermarktketens in België en telt zo’n 11.500 medewerkers. Carrefour heeft in totaal 748 winkels, waarvan 45 Hypermarkten Carrefour, 438 Markets, 263 Express buurtwinkels, 12 drive en meer dan 60 ophaalpunten in de winkel voor online bestellingen.

De winkels van Carrefour zijn zeer ruim en hebben een groot aanbod aan producten, zowel food als non-food artikelen. De winkels van Carrefour zijn meestal gelegen aan de rand van de steden en beschikken steeds over een ruime parking. Ze zijn dus altijd eenvoudig bereikbaar en zeer toegankelijk.

Carrefour aanbiedingen van de week
Carrefour aanbiedingen van vorige week


Carrefour – Winkelfolder

Carrefour brengt meestal om de twee weken een nieuwe folder uit met een overzicht van hun beste aanbiedingen en kortingen. Je kan de folder online terugvinden. De aanbiedingen zijn telkens geldig vanaf woensdag tot en met maandag twee weken later. De folders van Carrefour spelen ook dikwijls in op een bepaald thema zoals Carnaval of Sinterklaas. Indien je graag als eerste op de hoogte wordt gebracht over de aanbiedingen van Carrefour, kan je je altijd inschrijven voor de online nieuwsbrief.

Carrefour – Aanbod en voordelen

Bij Carrefour kan je terecht voor je dagdagelijkse boodschappen. De nadruk ligt op een aangename winkelervaring voor de klant. Carrefour besteedt dan ook veel aandacht aan een ruime productkeuze. Naast nationale merken kan je er ook terecht voor producten van het Carrefour-huismerk, de scherp geprijsde Carrefour Discount-producten, maar ook bio- en ecoproducten en nog veel meer. Verder legt Carrefour ook de nadruk op een uitstekende service en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Winkelen in CarrefourMensen die weinig tijd hebben, kunnen bij Carrefour ook hun boodschappen online doen. Je klikt eenvoudig je boodschappenmandje vol en je geeft je bestelling door. Daarna hoef je enkel nog je boodschappen op te halen wanneer het jou past en in een winkel naar keuze.

Klanten van Carrefour kunnen de Carrefour Bonus Card aanvragen. Via deze kaart kan je bonuspunten verzamelen. Indien je 500 punten op je kaart hebt, kan je ze inwisselen tegen een Bonuscheque van € 5.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Group, de tweede grootste distributeur ter wereld en de grootste van Europa. Carrefour Group is actief in meer dan 30 landen met meer dan 10.800 winkels en zag haar omzet in 2016 al voor het vijfde jaar op rij groeien.

Carrefour – Geschiedenis van de wereldbekende winkelketen

Carrefour is de tweede grootste supermarktketen ter wereld, na het Amerikaanse Walmart, en heeft vestigingen die verspreid liggen over de hele wereld. De meeste in Zuid- en Oost-Europa, maar ook in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. In Nederland is Carrefour niet aanwezig.

Het begon allemaal in 1860 toen de allereerste Bon Marché zijn deuren opende, het eerste Belgische warenhuis met vrije ingang en geafficheerde prijzen. Deze winkel werd opgericht door François Vaxelaire.

In 1928 veranderde de naam naar ‘Sarma’. Baron Jean van Gysel de Meise werd in 1929 gedelegeerd bestuurder en werd niet veel later geconfronteerd met de economische crisis van de jaren ’30. Sarma paste als eerste in België het idee van de eenheidsprijzen toe. De meest populaire producten werden verkocht tegen een vijftal vaste prijzen. Het ging toen niet zozeer over de kwaliteit, maar wel de vaste eenheidsprijs. Dit concept sloeg aan bij het publiek en er werden dan ook al gauw nieuwe warenhuizen geopend.

In 1933 gingen de eerste ‘Nopri’-winkels open, een franchisewinkel van Sarma. Vervolgens openden de eerste franchisewinkels ‘Unic’ hun deuren in de jaren ’50. In 1958 werd de eerste GB supermarkt geopend en enkele jaren later werden de eerste hypermarkten ‘Superbazar’ geboren in Oudergem, Anderlecht en Brugge.

De naam ‘Superbazar’ werd in 1985 gewijzigd naar ‘Maxi GB’. In 1997 opende de eerste Super GB Partner zijn deuren in Sint-Agatha-Berchem. De franchisewinkels Unic en Nopri namen het label van Super GB Partner over. Een jaartje later werd er een nieuwe keten geopend: ‘Contact GB’.

In België werden de winkels van GB in het jaar 2000 overgenomen door het Franse Carrefour. Carrefour kwam als eerste met het idee van de zogenaamde hypermarkten die uitgingen van het principe: ‘Alles onder één dak’. Naast voedingsproducten kan je in deze hypermarkten ook terecht voor bijvoorbeeld kleding, elektro en hobby-artikelen.

In 2007 werd de naamgeving van de winkels vereenvoudigd naar Carrefour, GB en Express en werden de GB-producten vervangen door Carrefour-producten.

In de jaren daarna werden de diensten van Carrefour verder uitgebreid met o.a. de verkoop van groene stroom en gas. Vervolgens werden de winkelformules nogmaals vereenvoudigd naar Carrefour Hyper, Carrefour Market en Carrefour Express.