brico winkelfolderZo, je bent dus op zoek naar de folder van Brico?

Brico is een van de populairste en meest gekende doe-het-zelfzaken van België. Je vindt er altijd wel eentje in je buurt, tegenwoordig ook in het stadscentrum. Je kan er steeds terecht voor een ruim assortiment aan bouwproducten en andere handige artikelen.

Het doel van Brico is om doe-het-zelven voor iedereen haalbaar te maken. Ze bieden producten aan die kwalitatief, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd zijn.

Bij Brico staat service voorop. In de winkel kan je altijd terecht bij vakkundige medewerkers die je bijstaan met praktische en nuttige tips.

Brico aanbiedingen van de week
Brico – Winkelfolder

Elke maand ongeveer komt bij Brico een nieuwe folder uit. Er wordt in de folder vooral gefocust op een bepaald thema zoals bijvoorbeeld verf waar je dan voor die periode een korting op kan krijgen. De folder is online beschikbaar op de website van Brico en je kan hem ook regelmatig in de brievenbus terugvinden.

Je kan je ook online abonneren op de nieuwsbrief om zo per mail op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Brico – Aanbod en voordelen voor klanten

De winkels van Brico kan je zowel in de stadscentra als in de buitenwijken terugvinden, wat toch vrij ongebruikelijk is in deze branche. In de stadscentra zijn de winkels vaak kleiner en worden ze aangepast aan de behoeften van de stadsbevolking. Het productaanbod wordt bijvoorbeeld meer afgestemd op kleinere aanpassingen en reparaties.

Bij Brico vind je een ruim assortiment aan producten in de afdeling bouwmaterialen, verf, laminaat & decoratie, gereedschap & installatie, tuin & buitenleven en badkamer, keuken & wonen. Daarnaast leggen ze ook de nadruk op milieuvriendelijke en energiebesparende producten zoals ecologische verven, natuurlijke meststoffen, milieuvriendelijke brandstoffen en spaarlampen.

Via de website kan je een persoonlijke winkelafspraak maken met een medewerker als je meer informatie wilt of hulp nodig hebt bij de voorbereiding van je klus. Je kan eenvoudig online 25 minuten reserveren bij een medewerker wanneer het jou uitkomt. Hij of zij geeft je dan tips en advies en zorgt ervoor dat je de juiste spullen koopt voor het karwei dat je voor ogen hebt.

Wil je graag nog veel bijleren op het vlak van klussen? Dan kan je deelnemen aan de maakworkshops van Brico. Op de website heb je een ruime keuze aan workshops zoals muren en plafond verven, laminaat leggen, lavabo plaatsen, isolatie, wand betegelen en nog veel meer.

Via de webshop van Brico kan je ook het hele assortiment aan producten online aankopen. Je kan ervoor kiezen om je artikelen aan huis te laten leveren of om ze zelf op te halen op een tijdstip dat voor jou past.

Als klant kan je bij Brico gebruik maken van twee voordeelkaarten. Met de Brico Discount Club-kaart krijg je 10% korting op al je aankopen gedurende 1 jaar en met de Mijn Brico- kaart kan je punten sparen. Per aankoopschijf van € 2 krijg je 1 punt. Als je 500 punten hebt gespaard krijg je een bon van € 5. Beide kaarten kan je aanvragen in de winkel of je kan ook online registreren.

Brico – Geschiedenis en de verhuis naar het stadscentrum

Het begon allemaal in het jaar 1973 toen Brico zijn eerste Bricocenter opende in Schoten. Als eerste van België boden ze een brede waaier aan doe-het-zelfproducten aan gewijd aan de renovatie en inrichting van huis en tuin.

Brico City in de stadBrico was eerst een onderdeel van de GIB groep, maar in 2000 werd het Brico-format verkocht aan de groep Maxeda, een Nederlandse inversteringsholding die eigenaar is van grootdistributieketens in de fashion- en DIY-branches. Drie jaar later nam Maxeda de activiteiten over van Leroy Merlin en zo veranderden de Leroy Merlin winkels in Brico Plan-It winkels. Niet veel later werd de Brico e-shop gelanceerd die een groot succes werd.

Tussen 2006 en 2010 ontstond er een Maxeda DIY structuur. Die omvatte naast de Belgische formats Brico en Plan-It, ook de Nederlandse formats Praxis en Formido. De bedoeling van deze structuur was om de aanwezigheid van de formats te versterken in de doe-het-zelfmarkt van de Benelux.

Momenteel zijn er 140 winkels in de Benelux, waarvan 95 franchisewinkels onder de formats Brico en Brico City. Daarnaast zijn er ook 3 Brico Plan-Its en 1 Brico Depot.