Vier voordelen van LED-TL lampenEr zijn ruimtes waar je prima Tl-verlichting op kunt hangen. Neem de schuur, de kelder of de zolder. Van een TL krijg je optimale verlichting, wat ideaal is als je wilt knutselen. Ook in ruimtes waar het handig is als de lamp de hele dag brandt zijn TL-lampen een aanrader. Dit omdat ze zuinig zijn in verbruik en lang meegaan. Wist je dat je de traditionele TL eenvoudig kunt vervangen voor LED-tl? Maar waarom? We hebben vier voordelen voor je.

 

  1. Levert energiebesparing op

Het allergrootste voordeel van LED is dat je ermee bespaart op je energiekosten. Koop je een LED-TL, dan verbruikt hij zo’n 50% minder energie dan de traditionele Tl-verlichting. Vooral in ruimtes waar de verlichting de hele dag brandt levert dat een mooie besparing op. 

 

  1. Gaan lang mee

De LED-variant van de TL gaat langer mee. Een enkele Ledlamp is misschien duurder in aanschaf, maar omdat je hem minder vaak hoeft te vervangen verdien je dat dus snel terug. Vooral op plekken waar je niet zomaar bij kunt en je het vervangen misschien zelfs niet zelf kunt doen zonder hulpmiddelen te huren, is dat een flinke tijd- en geldbesparing. 

 

  1. Beter voor het milieu

Conventionele tl-verlichting bevat kwik. De led-variant daarentegen niet. Kwik moet afgevoerd worden via het chemisch afval, dus de oude tl moet speciaal ingeleverd worden. De led-tl hoeft dat niet, dus als die het na verloop van tijd niet meer doet, kan hij gewoon in de normale vuilcontainer. 

 

  1. Ook in de koude schuur

Ledverlichting kan goed tegen kou. Dus ook in de koude schuur doet hij zijn werk naar behoren. Zelfs in een koelcel zou je een led-tl kunnen ophangen. Dat maakt dat het voor de lamp niet erg is als het een graadje vriest in de schuur.