De beste inspiratie voor een nieuwe badkamerEen nieuwe badkamer is een bijzonder leuk project. Je mag het helemaal naar jouw smaak inrichten. Een badkamer is niet alleen een plek om te douchen en je tanden te poetsen, maar ook een plek om tot rust te komen. Het is de ruimte waarin je de dag begint en weer eindigt. Niet voor niets dat badkamers steeds meer een wellness look en feel krijgen. Maar hoe pak je dit project aan? Van een grote badkamer tot een klein toilet inspiratie, we vertellen je in deze blog de trends van dit moment. 

Opvallende accenten met metallic 

Want ons opvalt, is dat de trends de afgelopen maanden alle kanten op gaan. Waar voorheen de grijze tegels met zwart of wit meubilair nog de boventoon voerde, kan het nu niet gek genoeg. Van opvallende kleuren tot imperfecte spiegels. Wat we bij veel badkamers in deze tijd terug zien, zijn metallic elementen. Denk aan een metallic kraan, of douchekoppen. Er zijn zelfs badkamertegels waarin metallic is verwerkt. Ook in toiletruimtes zien we deze trend terug. 

Een industriële badkamer look 

Naast de opvallende materialen en kleuren, doet een industriële look het ook nog erg goed. Dit kan op verschillende manieren verwerkt worden in de badkamer. Vooral zwart staal is erg populair. Douchedeuren van zwart staal met glas zijn dan ook een echte trend op dit moment. Je ziet ze ook terug in woonkamers en wanneer je hiervan houdt kan je dit dus zeker terug laten komen in de badkamer. De industriële look kan je vervolgens helemaal afmaken met het gebruik van beton of robuuste materialen. 

Stijlvolle spiegels

Waar voorheen een ronde of rechthoekige spiegel goed was, zie je tegenwoordig de meest bijzondere vormen. Van organische vormen tot ovaal of spiegels met led verlichting. Vooral dat laatste is een echte trend, bovendien is het ook fijn om goed licht te hebben wanneer je voor de spiegel staat. Tot slot is het ook een echte eyecatcher in de badkamer! 

Een moodboard maken 

Nu we jou een aantal trends van dit moment hebben gegeven, is het goed om na te gaan waar jouw wensen liggen. Wat vind jij mooi? Dat is minstens zo belangrijk als wat er populair is op dit moment. Je kan langs showrooms gaan of online kijken naar mogelijkheden. Een tip van ons is om een moodboard te maken met de kleuren, elementen of materialen die je graag terugziet. Dit gaat jou ontzettend helpen bij een badkamer kopen!