De beste oplossingen tegen urineverliesUrineverlies? Dit zijn de beste oplossingen

Heb je last van urineverlies? Incontinentie is erg vervelend en is iets waar zowel mannen als vrouwen mee te maken kunnen krijgen. Voor velen is het ongemakkelijk en belemmerend. Je kunt hiervoor incontinentiemateriaal gebruiken, maar er zijn nog diverse andere manieren om urineverlies te verminderen. Wij hebben enkele tips voor je verzameld en voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste oplossingen tegen urineverlies zijn.

Zorg voor de juiste bescherming

Om urineverlies te verminderen, is het gebruiken van goede bescherming van belang. Zo bieden producten zoals Tena men of Tena lady bescherming tegen doorlekken, een vochtig gevoel en nare geurtjes. Met deze producten ben je goed beschermd tegen de gevolgen die incontinentie vaak heeft. Als je even wat afspreekt met iemand of boodschappen gaat doen, kan de juiste bescherming je net wat meer zekerheid en zelfvertrouwen geven. Voor velen is dit een prettige oplossing, zeker aangezien er producten zijn voor diverse vormen van incontinentie. Het pakt de incontinentie weliswaar niet direct aan, maar je kunt wel weer met zelfvertrouwen op pad.

Versterk je bekkenbodemspieren

Heb je last van incontinentie, dan kan dit doorgaans te maken hebben met verzwakte bekkenbodemspieren. Als deze spieren zijn verzwakt, trekken ze minder goed samen. Hierdoor kun je urine verliezen als je hoest, lacht, spring of aan het niezen bent. Het versterken van je bekkenbodemspieren middels trainen, zorgt ervoor dat ze sterker worden en de kans op urineverlies aanzienlijk minder wordt. Je kunt diverse oefeningen hiervoor op internet vinden of je kunt terecht bij de fysiotherapeut.

Zorg voor een goede toilethouding

Je kunt incontinentie voorkomen of verminderen door een betere toilethouding aan te nemen. Neem je geen goede toilethouding aan, dan blijft er nog wat urine in de blaas achter. Hierdoor zal je na het plassen sneller het gevoel krijgen dat je weer moet plassen. Zorg ervoor dat je je voeten geheel op de grond zet, zit rechtop en leg je handen op je bovenbenen. Vervolgens hol je je rug, zodat het bekken gekanteld wordt. Zo kun je je blaas geheel legen. Plas door totdat de blaas geheel leeg is.

Drink voldoende

En onze laatste tip: heb je last van urineverlies, dan is het alsnog van belang om voldoende te blijven drinken. Je bent wellicht geneigd om minder te drinken als je last hebt van urineverlies, maar voldoende vocht is juist nodig om de conditie van de blaas gezond te houden. Zorg er daarom voor dat je 1,5 tot 2 liter water per dag drinkt.