Waarom bij Action winkelen altijd een goed idee isWe kennen allemaal het gevoel: je zit in de auto en je neemt jezelf voor enkel notitieboekjes en fluostiften te kopen. Op de terugweg heb je op één of andere manier toch drie geurkaarsen, een kilogram snoep en nieuwe sfeerlichtjes mee. Hoe noemt dit fenomeen? Action! De winkel gigant is bijna bij iedereen bekend, en dat om twee redenen: er liggen allerlei leuke dingetjes en het is super goedkoop! Toch leggen wij nog even kort uit waarom je zeker eens moet langsgaan bij Action.

Goedkoop

Dé ultieme reden om naar de Action te gaan, zijn de prijzen. Je koopt er snoep voor minder dan €1, kleding voor minder dan €5 en schrijfgerief krijg je praktisch gratis. Hoe komt dit? Action koopt outlet producten aan die niet geaccepteerd worden in grote merkwinkels. Bijvoorbeeld: een winkel in Nederland is net failliet gegaan of sluit een complex. Ze hadden al bestellingen gedaan, maar kunnen die nu niet meer verkopen. Action koopt die over in gigantische hoeveelheden voor een fluitje van een cent. Bovendien betalen ze ook minder voor verpakkingen en transport door in zo’n grote hoeveelheden te bestellen.

Je vindt er alles

Ga je naar een kledingwinkel? Dan vind je geen decoratie.G Ga je naar een decoratiewinkel? Dan vind je geen snoep en snacks. Ga je naar een snoepwinkel? Dan vind je geen kuisgerief. Bij Action vind je bijna alles! Van verzorgingsproducten en make-up tot snoep en speelgoed. Je hoeft geen vijf winkels te bezoeken om alles je vinden wat je nodig hebt dus! 

Verantwoordelijk ondernemen

Je zou het misschien niet denken, maar Action handelt wel degelijk verantwoordelijk. Eerst en vooral gebruiken ze grotere vrachtwagens, zij kunnen dus ook een grotere lading dragen en moeten minder rijden. Kortom: minder uitstoot! Bovendien gebruiken deze vrachtwagens heel wat minder benzine dan gewone vrachtwagens. Alhoewel Action al verdacht is van onethisch te handelen, blijft het bedrijf dit ontkennen. Action maakt deel uit van een grotere organisatie die aan een heleboel regels moet voldoen, daar hoort bijvoorbeeld ook een verbod op kinderarbeid bij. Action recycleert trouwens ook al hun plastic en kartonnen verpakking waarin hun producten zitten. 

Je doet er inspiratie op

Ook al heb je niks nodig, Action is de perfecte plaats om inspiratie op te doen. Renoveer je een kamer, maar heb je geen idee voor welke decoratie je gaat? Bij Action vind je sowieso enkele spullen die in de juiste richting zullen duwen. Ben je in de bui om creatief te zijn maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen? In het gigantisch aanbod van ‘knutselen en tekenen’ vind je sowieso een nieuwe hobby.