Daarom zijn de Champagne prijzen zijn opvallend laagBubbel, bubbels, bubbelen. Dat is de laatste tijd het enige woord dat we horen. Laat nu even die aangeleerde betekenis vallen en focus op de enige belangrijke. Champagne natuurlijk. Nu het einde van het jaar dichterbij komt, mogen we alvast denken aan vieren met bubbels in onze bubbel. Maar dit jaar is er iets merkwaardigs aan de hand met de prijzen van ons favoriete drankje.

 

Corona heeft een slagveld aangericht in verschillende sectoren. Ook de champagne sector heeft afgezien. Door Covid-19 wordt er minder gevierd, de cafés zijn gesloten en niemand gaat nog een nachtje stappen. Daardoor wordt er ook veel minder champagne verkocht. De Fransen hebben zelfs 100 miljoen flessen op overschot. En zoals de wet van vraag en aanbod gaat, zijn de champagne prijzen gekelderd. 

 

De tijd van de eindejaarspromoties is bijna aangebroken. Tijd van oester, kreeft en andere delicatessen aan een bijzonder lage prijs. Net zoals de champagne. Hoewel het nog vrij vroeg is voor eindejaarspromoties zijn de flessen bubbels al spotgoedkoop te vinden in Colruyt, Lidl, Delhaize. Ook bij Makro en Carrefour kan je binnenkort terecht voor flessen champagne goedkoper dan € 10. Dit is ongezien.

 

Aangezien de producenten van hun overaanbod verlost willen geraken, drukken de fabrikanten de prijzen naar omlaag. Normaal gezien komt korting afkomstig van de retailers en niet van de fabrikant. De kelders zitten overvol en er moet plaats zijn voor de flessen van 2020. Daarom moeten ze van de flessen bubbels afgeraken. De luxe merken doen momenteel nog niet mee, maar zullen vermoedelijk snel volgen!

 

Deze prijzen komen ideaal uit, aangezien de feestdagen voor de deur staan. Door de ongeziene prijzen, gaan mensen nu ook champagne hamsteren. Toch is het niet altijd aangeraden om massaal champagne in te slaan, tenzij je van plan bent om heel veel te drinken het komende jaar. Champagne wordt namelijk beter niet langer dan een jaar bewaard. 

 

Vermoedelijk zal de champagne markt opnieuw stabiliseren. Als je je slag wil slaan is het dus nu het moment. Geniet van de feesten! Schol!