Goedkoop fit worden: wat zijn hiervoor de beste opties?Woon je in Brugge en heb je plannen om wat aan je fitheid te doen, maar wil je daar niet te veel geld aan uitgeven? In dat geval zijn er verschillende opties om je doelstelling te verwezenlijken. De allergoedkoopste manier is thuis sporten of buiten in Brugge te gaan joggen. Dat kost geen geld als je dat zonder begeleiding doet. Het is echter wel zo dat de motivatie dan ook vaak weer snel verloren gaat, zodat je de doelstelling van fit worden niet bereikt. Er zijn daarom andere goedkope manieren om goed fit te worden en die ontdek je hier.

Laagdrempelig sporten bij een sportschool in Brugge

Er zijn goedkope manieren om fit te worden, zoals door laagdrempelig te gaan sporten. Fitness Brugge is wat dat betreft een voordelige optie. Een lidmaatschap van een sportschool kost natuurlijk wel geld, maar wat dat betreft zijn er goedkope en duurdere abonnementen. Het is dus heel goed mogelijk om voordelig fit te worden door een sportschoolabonnement te kiezen dat bij je past. Het is dan ook handig dat de sportschool de gelegenheid biedt om trainingsschema’s te volgen of groepslessen die ook thuis te volgen zijn, of dat je inspiratie krijgt aangeboden om buiten te trainen.

Goedkoop en gezond eten

Bij fit worden hoort niet alleen beweging, zoals fitness, cardiofitness, groepslessen of krachttraining. Het is eveneens van belang om een gezonde levensstijl aan te nemen en gezond te eten. Het scheelt al geld als je alle alcoholische drankjes laat staan en dat is ook nog eens goed voor je gezondheid. Reken daarom af met slechte gewoontes op het gebied van eten, drinken en eventueel roken. Kies voor gezond eten en neem gezonde tussendoortjes in plaats van koek, snoep of snacks. Door bewust en gezond te eten is het ook mogelijk om op de uitgaven van boodschappen te besparen. Zo combineer je een gezond voedingspatroon met fitness om goedkoop fit te worden.

Neem de fiets of wandel naar het werk

De auto is een fijn en comfortabel vervoersmiddel, maar het is beter om je lichaam in beweging te zetten. Bijvoorbeeld door op de fiets naar het werk te gaan of wandelend als het werk op loopafstand is gelegen. Op het werk is het aan te raden om de trap te nemen in plaats van de lift. Er zijn allerlei manieren om dagelijks aan meer beweging te komen buiten de trainingen en fitness om. Daarmee geef je de fitheid een extra boost en het kost helemaal niets extra’s behalve wat inspanning van het lichaam. Maak op de dagen dat je niet sport in de avond bijvoorbeeld eens een wandeling of ga een eind fietsen. Alle vormen van beweging helpen om fitter te worden.