Zo breng je de passie in je relatie tot een hoogtepuntEen drukke baan, kinderen, hobby’s die tijd vragen, een huishouden draaiende houden. Vaak heb je heel wat ballen in de lucht te houden en verlies je je partner misschien wat uit het oog. Met deze eenvoudige tips houd je de passie in je relatie levend en misschien zelfs naar een hoger niveau brengen. 

Praat

De belangrijkste tip: praat, en blijf praten met je partner. Geef aan wat je wel of niet fijn vindt, waarover je fantaseert, wat je graag nog zou willen proberen. En vooral: luister ook naar wat je partner je vertelt. Maak alles bespreekbaar en ga samen op zoek naar die dingen je met z’n tweetjes wil ontdekken. 

Toon waardering

Niets heeft zoveel impact als een compliment. Laat je partner voelen dat je hem of haar waardeert. Dat kan door kleine dingen: een uitgesproken compliment, een lief berichtje dat je in een broekzak verstopt of op de spiegel schrijft, of zelfs met een veelzeggende blik. Je hoeft echt niet met dure cadeaus of bloemen naar huis te komen om je waardering te tonen, hoewel dat af en toe ook wel leuk is natuurlijk. 

Raak elkaar aan

Net zoals kleine complimentjes, hebben ook aanrakingen een groot effect. Een kleine streling wanneer je samen in de keuken staat, een aai wanneer je je partner passeert: het bouwt de spanning op en je laat je partner ermee voelen dat je hem of haar opmerkt en je bewust ben van zijn of haar aanwezigheid. Bovendien behoud je op die manier fysiek contact. 

Probeer iets nieuws

Wanneer je het gevoel hebt dat je vaak in dezelfde patronen hervalt, is het misschien tijd om een keer iets nieuws te proberen. Samen nieuwe speeltjes ontdekken, is dan vaak een leuke manier om wat meer spanning te brengen. De meest gekende speeltjes zijn uiteraard de dildo – al dan niet vibrerend – en de luchtdrukvibrator. Maar ook voor mannen zijn er best veel opties. Zo heb je de penisring - met of zonder trilfunctie- of je kan een fleshlight kopen: een kunstvagina die er, jawel, als een flashlight of zaklamp uitziet. 

Maak tijd voor elkaar

Agenda’s raken snel vol gepland waardoor je elkaar misschien wat uit het oog verliest. Plan daarom bewust tijd voor elkaar in in je agenda. Een date night, enkel voor jullie twee, met een etentje, een bioscoopbezoek, of gewoon gezellig thuis op de bank met een lekker glaasje en een gezelschapsspelletje. Het maakt niet zozeer uit wat je doet, zolang je maar tijd maakt voor elkaar en zo opnieuw connectie vindt.