Zen in je achtertuin: tuinontwerp voor rust en ontspanningVandaag de dag zien we onze tuin als het verlengstuk van de woning. En daarom is het ook helemaal niet zo gek dat er meer en meer aandacht wordt besteed aan het ontwerp ervan. Je wilt immers het hele jaar door lekker kunnen genieten van de buitenruimte en dus maximaal gebruik hiervan kunnen maken. Voeg je maar al te graag wat zen toe in de achtertuin? Maar weet je op dit moment niet zo goed hoe je dat het beste aan kunt pakken? Geen zorgen? In dit blog geven we je alvast een paar handige tips om meer rust en ontspanning in een tuinontwerp terug te laten komen.

Zorg voor voldoende groen in de tuin en creëer een plek waar je lekker kunt relaxen

Een van de belangrijkste dingen waar je op kunt letten, is het toevoegen van meer groen in de tuin. Niet alleen zorgt dit voor veel meer rust in de buitenruimte. Meer groen in de tuin betekent ook dat de ruimte beter af kan koelen tijdens de warmste dagen van het jaar. En is het de hoogste tijd om het nodige onderhoud te plegen? Kies voor het juiste materieel, zoals een nieuwe lading potgrond en een verticuteermachine huren.

Heb je al nagedacht over een relaxte hoek waar je kunt loungen?

Is de basis van de tuin helemaal in orde? En ben je daardoor reuze tevreden met de bloemen en de planten die in het ontwerp terugkomen? Dan komt natuurlijk het leukste gedeelte eraan. Het is tijd om de tuin verder in te gaan richten met waanzinnig meubilair. Probeer altijd om minstens één hoek in de tuin te creëren waar je lekker kunt loungen. Dit realiseer je bijvoorbeeld met een fijne loungebank of een aantal heerlijke stoelen.

Investeer in een slim tuinontwerp waar je het hele jaar door optimaal van kunt blijven genieten

Ook is het goed om op een erg slimme manier met het tuinontwerp om te gaan. Probeer altijd bloemen en planten uit te zoeken die een optimale bloeitijd op verschillende momenten in het jaar hebben. En voor een perfect totaalplaatje, ga je tijdens het snoeien bijvoorbeeld aan de slag met een hakselaar huren. Door dit op tijd te regelen, kun je het onderhoud aan de tuin erg fijn inplannen. En zo ga je meteen zo effectief mogelijk aan de slag met het onderhoud van de tuin.