Wibra België is niet meerKen jij Wibra nog? De klerenwinkel die groot werd dankzij de uitzonderlijk goedkope prijzen. Je kon er een nieuwe outfit scoren voor een prikje. Vanaf heden zal dit niet meer mogelijk zijn. Wibra België heeft de boeken neergelegd. In de plaats hiervan kan je verder shoppen bij hun concurrent Zeeman.

Eindelijk hebben de medewerkers van Wibra enige duidelijkheid mogen ontvangen na enkele stakingen. Maanden lang hadden ze geen toekomst visie omtrent hun baan. Nu heeft Wibra beslist om uiteindelijk zelf de boeken neer te leggen in België.

Dit gebeurde nadat de onderneming rechtbank in Dendermonde het opgemaakte overnameplan had afgewezen. Er zat voor Wibra dus niks anders op de hun faillissement aan te kondigen. Hierdoor verliezen zo een 439 Belgische werknemers hun job. Alle winkels zijn dus ook gesloten vanaf nu.
 

Origineel is Wibra van Nederlandse oorsprong. De winkels in Nederland blijven echter wel bestaan. De eigenaar van de kledingwinkel wilde eigenlijk een doorstart maken met 36 van 81 winkels en 183 personeelsleden. Voor hen ging de uitspraak van de rechtbank sneller dan verwacht. Wel wordt er bevestigd dat er een deeltje van de activiteiten zullen worden gered. Hiervoor zullen ze het gedupeerde personeel zeker aanspreken.

 

Of de doorstart alsnog kan lukken is momenteel nog een raadsel. Onder andere omdat de curatoren hiervoor goedkeuren moeten geven en omdat de huurcontracten van alle winkels ook zijn komen te vervallen door het faillissement.


We duimen allen voor een goede afloop voor het personeel. 40 procent van hen werkt namelijk al meer dan 30 jaar voor de discountketen.