Slimme tips om maandelijks geld over te houdenEr zijn tal van manieren om maandelijks geld over te houden. Zo bouw je langzaamaan een spaarpot op voor de aankoop van een nieuwe televisie, je eerstvolgende vakantie of bijvoorbeeld een tweede auto. Niet alleen het opbouwen van een spaarpot maakt het besparen op je uitgaven interessant; ook de hoge inflatie maakt het steeds nuttiger om kritisch naar je uitgavenpatroon te kijken. Dit artikel zet een aantal voorbeelden van de mogelijkheden om te besparen voor je op een rijtje. Wat doe jij al om je maandlasten te verlagen? 

Bespaar bij het afsluiten van een verzekering 

Een van de opties om geld te besparen is het vergelijken van verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van je brand- of autoverzekering. Verwacht je binnenkort een woning te kopen? In dat geval dien je naast de genoemde verzekeringen mogelijk ook een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Veel banken stellen dit verplicht bij het verstrekken van een lening. Wat is een schuldsaldoverzekering en op basis waarvan wordt de premie hiervan bepaald? Het is nuttige informatie, wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste optie. Gebruik hier een online tool voor; deze tools berekenen binnen een minuut welke verzekeraar jou het beste aanbod biedt. 

Wees kritisch bij het afsluiten van aanvullende verzekeringen 

Niet alleen het vergelijken van de schuldsaldoverzekeringen van verschillende verzekeraars is interessant. Denk ook aan de bij de aankoop van je auto afgesloten autoverzekering vergelijken met het huidige aanbod van verzekeraars kan een flinke besparing opleveren. Kijk hierbij niet alleen naar de BA-verzekering voor je auto, maar ook naar de aanvullende verzekeringen die je in het verleden mogelijk afsloot. Heb je deze aanvullende verzekeringen nodig gehad?  

Op zoek naar de beste aanbiedingen 

Een andere manier om maandelijks geld over te houden is het vergelijken van de aanbiedingen bij verschillende supermarkten. Bekijk de laatste folders van supermarkten in jouw stad of dorp op deze website. Door wekelijks naar de beste aanbiedingen te zoeken houd je vaak al snel geld over. Het vergelijken van de aanbiedingen in folders van winkels is ook interessant bij de aankoop van elektronica of bijvoorbeeld bouwmaterialen voor klusjes in en rondom je woning. 

Tip: laat deze klussen niet uitvoeren door een timmerbedrijf, maar ga zelf aan de slag. Op een platform als YouTube zijn tegenwoordig ontzettend veel video’s te vinden. In deze video’s wordt uitgelegd hoe je de verschillende klussen uitvoert en welke materialen je hierbij nodig hebt. Niet alleen kostenbesparend, maar ook ontzettend leuk!