10 geheime winkel tips die je altijd al had willen weten.Boodschappen zijn soms een hele hap uit je budget. Eten en drinken is noodzakelijk maar we verspillen er veel geld aan. Natuurlijk kan je besparen door onze website in de gaten te houden en de beste aanbiedingen te scoren. Maar wist je dat er nog enkele andere makkelijke manieren zijn hoe je in een wip geld spaart tijdens het boodschappen doen?  Wij voorzien je van 10 tips die je kan toepassen als je nog wat geld over wil hebben op het einde van de maand en toch rijkelijk wil shoppen. Shoppen zal met deze tips nog vlotter en goedkoper gaan!

1. Ga niet winkelen op zondag

Winkelen op zondag kan als een goede optie lijken voor mensen die het druk hebben gedurende week. Iedereen denkt er echter zo over. Druk in de week? Nog drukker in het weekend. Zondag lopen de winkels namelijk over met drukbezette mensen. De supermarkten zitten dus propvol. En wat vermijd je het best op een zondag? Lange wachtrijen, uren aanschuiven, gefrustreerd tegen elkaar botsen etc. Vermijd shoppen op zondag dus en kies liever voor een weekdag in de ochtend.

2. Ga altijd shoppen met een lijstje

Ik onthoud wel wat ik mee moet brengen. FOUT! Tijdens het gehaast en de drukte tijdens het shoppen gebeurd het al snel dat je iets vergeet. Natuurlijk ontdek je dat pas wanneer je al aan de kassa staat of net je boodschappen in de koelkast hebt geladen. Verdorie terug naar de winkel dan maar… Een boodschappenlijstje is hierbij de reddende engel, je vergeet nooit meer iets. Protip: Houd je echt aan je lijstje en koop geen onnodige dingen! 

3. Ga nooit boodschappen doen met een lege maag

Bovenop het feit dat een lege maag vervelend is, zal hongerig winkelen je ook een duurdere rekening bezorgen. Hongerige shoppers kopen veel meer dingen dan ze eigenlijk nodig hebben. Zo eindigen er meestal ongezonde snacks in je winkelkar. Altijd eten voor je gaat winkelen dus.

4. Breng je eigen zakjes

Als je je bewust bent van het milieu gebruik je vermoedelijk al herbruikbare zakken. Dit is belangrijk voor zowel het milieu als je portemonnee. Indien je iedere week een plastic zakje zou kopen gedurende 5 jaar ben je al snel € 130 kwijt. ‘Say no to plastic!’

5. Koop vlees en melkproducten als laatste

Als je een langere winkeluitstap hebt gepland is een lichte vorm van organisatie vereist. Diepvries producten neem je best als laatste, dat weet je vermoedelijk wel. Maar ook vlees en melkproducten neem je beter als laatste boodschappen uit de rekken. Het is namelijk niet goed om ze te lang ongekoeld te laten. En je wil jouw vers gekochte producten toch niet in de vuilbak moeten gooien? 

6. Neem de verste artikelen

Misschien ken je dit trucje al, maar het is aangeraden om artikelen te nemen die achteraan het schap staan. Winkelbedienden zetten de oudste artikelen altijd vooraan in het winkelrek. Het kan dus heel goed zijn dat de verste producten een latere vervaldatum hebben.

7. Neem een klantenkaart

Veel mensen zijn te lui om een klantenkaartje te nemen. Maar het nemen van een klantenkaart kan je soms echt wel wat kortingen bezorgen! Je kan soms sparen voor specifieke acties, geniet van vele voordelen en soms kan je zelfs gratis producten krijgen. Bovendien zal je bijna altijd als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwste aanbiedingen!

8. Ga niet winkelen zonder naar de aanbiedingen te kijken

Folders, folders en nog eens folders. Het is echt nuttig om ze te bekijken. Je hoeft geen bonnen uit te knippen maar even een folder doorbladeren kan je enkele euro’s doen besparen. Wil jij BBQ’en dit weekend? Misschien heeft die 1e supermarkt wel 1+1 gratis op het stukje vlees dat jij net wilde kopen...

9. Plaats je boodschappen aan de kassa in de juiste volgorde

Wees lief voor je kassier! Plaats je items altijd in de juiste volgorde aan de kassa. Wat bedoelen we met juiste volgorde? Zware producten zoals glazen potten en blikken zet je best eerst. Deze kan je dan makkelijk onderaan je herbruikbare zak plaatsen zodat je groenten en fruit niet worden geplet. Dit zorgt er niet alleen voor dat je breekbare spullen heel blijven onderweg naar huis, maar het bespaart jou en de winkelmedewerker nog eens tijd ook!

10. Koop niet meteen als er iets in afprijzing staat

We weten dat het moeilijk is om koopjes te weerstaan. Vooral als je favoriete ketchup afgeprijsd staat met 60% korting. Maar heb je al eens vergeleken of dit echt de goedkoopste ketchup is ondanks de fameuze korting? Het is belangrijk om ook andere producten en hun prijzen te bekijken. Koopjes lijken namelijk niet altijd wat ze zijn. Vergelijk verschillende merken en prijs per kilogram.