Deze winkels blijven open voor jou tijdens de lockdownNu we net weer gewoon werden aan onze vrijheid, moeten we deze opnieuw afgeven om onze bevolking te beschermen. De tweede lockdown ging zonet opnieuw van start. Omwille van de corona maatregelen sluiten er dus ook verschillende winkels. Gelukkig mogen er op dit moment iets meer winkels open blijven ten opzicht van de eerste lockdown. De essentiële winkels mogen open blijven, maar ook enkel wanneer ze essentiële goederen aanbieden. Bovendien gingen alle Wibra ketens ook weer open, nu hun sluiting van 2 weken. Door de maatregelen moeten ze opnieuw tijdelijk hun deuren sluiten.

Deze winkels blijven op

- Voedingswinkels, ook nachtwinkels
- Apothekers
- Winkels voor verzorgings- en hygiëneproducten
- Dierenvoedingwinkels
- Tankstations en brandstofleveranciers
- Krantenwinkels en boekhandels
- Winkels met medische hulpmiddelen
- Telecom winkels
- Doe-het-zelfzaken met vooral gereedschap en bouwmaterialen
- Winkels voor schrijf- en papierwaren
- Detailhandels met stoffen en naai- en brijgerief
- Groothandels voor professionals (maar dan echt alleen voor professionals)
- Tuincentra, plantenwinkels en bloemisten
- Gespecialiseerde detailhandelszaken (kledingstoffen, breigarens, handwerken en fournituren)
- Garage en fietsenwinkels (herstelling, onderhoud, naverkoop, pechverhelping)
- Zelfstandige dienstverleners (notarissen, advocaten en syndici)

Voorwaarden

Er wordt aangeraden om enkel te gaan winkelen indien het hoognodig is. Als je dan toch gaat shoppen, dient dit individueel te gebeuren of met één persoon van hetzelfde huishouden. Ook mag een minderjarige worden bijgestaan door een volwassene en mogen zorgbehoevende worden bijgestaan door een begeleider of zorgverstrekker.

De niet essentiële zaken krijgen de mogelijkheid om producten te leveren aan huis of een ophaaldienst op te zetten. De winkels die wel mogen openblijven mogen echter geen niet essentiële zaken meer aanbieden. Dit kan enkel nog online. Zo mag er bijvoorbeeld geen speelgoed, kleding of multimedia meer worden verkocht in supermarkten. Ook doe-het-zelf-zaken worden enkel toegestaan om producten te verkopen om werken uit te voeren in het huis of in de tuin.

Bovendien worden alle werkgevers gestimuleerd om hun medewerkers thuis te laten werken, behalve wanneer dit niet mogelijk is omwille van het type functie. Wel moeten de personeelsleden hiervoor dan een attest kunnen voorleggen.

Wibra

Wist je dat Wibra hun deuren weer heeft geopend. Ondanks de maatregelen, mag Wibra alsook open blijven. Ze mogen tijdelijk enkel verzorgings- en hygiëneproducten, schoonmaakmiddelen (waaronder Dasty), dierenvoeding, breigaren en schrijf-/papierwaren aanbieden. Alle 36 vestigingen van België zijn weer open gegaan in een nieuw jasje. De focus gaat nu meer uit naar schoonmaakproducten en het concept wordt strakker en overzichtelijker

De winkels kregen op 2 weken tijd een nieuwe stijl, die gebaseerd is op verschillende werelden. Zo kan je in Wibra bijvoorbeeld een mamawereld, babywereld en schoonmaakwereld vinden. De stijl van elke vestiging sluit nauw aan, zodat het duidelijk is dat het om een Wibra gaat. Zo hoopt de keten beter aan te sluiten bij de behoefte van de klanten.  Ook wilt Wibra nu mikken op modieuze koopjesjager bovenop de budget shoppers.

De discountketen zal hun assortiment verder uitbreiden met hippere en modernere producten. Bovendien zullen ze ook meer focussen op marketing en social media.