5 tips om te besparen op kantoorinrichtingEen kantoor inrichten brengt de nodige kosten met zich mee. Over het algemeen gezien is kantoorinrichting behoorlijk prijzig. Zeker als je een groot kantooroppervlak hebt, dan kan de inrichting een flinke kostenpost zijn. Je wilt natuurlijk dat er op kantoor een fijne werksfeer heerst én dat werknemers een ergonomische werkplek hebben.

Voordat je begint met inrichten is het van belang om een maximaal budget te bepalen. Uiteraard zou het fijn zijn als je een gedeelte van dit budget kunt overhouden voor andere belangrijke zaken. Wij hopen dat onderstaande vijf tips je helpen te besparen op de kantoorinrichting.

1. Vergelijk prijzen van kantoormeubilair

Het zoeken naar de laagste prijzen levert je in kantoormeubelland een flinke besparing op. Vind je een goede bureaustoel of een ergonomisch bureau in de aanbieding? Dan bespaart dit je ontzettend veel geld als je er tientallen of zelfs honderden nodig hebt voor je kantoorinrichting. Voordat je kantoormeubilair besteld is het verstandig om de prijzen te vergelijken. Daarna kun je bij de goedkoopste aanbieders vaak vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor kantoormeubilair. In de webshop van OfficeCity.be vind je een uitgebreid assortiment met scherp geprijsd kantoormeubilair.

2. Kies voor tweedehands

Het kopen van nieuwe producten is natuurlijk zonde als er nog genoeg aanbod is van tweedehands artikelen die in goede staat zijn. Er zijn veel online veilingen en marktplaatsen waarop je tweedehands spullen voor op kantoor kunt bestellen. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands bloempotten, tussenwanden, archiefkasten of ander kantoormeubilair. Het hergebruiken van materialen bespaart je niet alleen veel geld: je draagt ook bij aan een beter milieu.

3. Ga voor LED-verlichting

Een ontzettend belangrijk onderdeel van kantoorinrichting is de verlichting. Het kiezen voor duurzame verlichting is anno 2021 een must. Met de stijgende energieprijzen van tegenwoordig, levert het je een mooie besparing op als je investeert in led verlichting. Naast het feit dat je bespaart op de energierekening, draag je ook bij aan een beter milieu en zal het energielabel van je kantoor hoger uitvallen.

4. Combineer met thuiswerken

De trend van de afgelopen jaren is thuiswerken. Door de coronacrisis is het aantal thuiswerkers in Nederland flink gestegen. Een groot deel van deze mensen geeft aan graag een aantal dagen per week thuis te blijven werken. Wanneer er meer mensen vanuit huis werken, heb je ook minder vaste werkplekken op kantoor nodig. Gebruik deze ruimte voor flexibele werkplekken of een kantoortuin.

5. Verdiep je in kantoorinrichting

De kosten per m2 kantoorinrichting verschillen ontzettend en zijn afhankelijk van al jouw wensen. Wat vaak een grote kostenpost is bij het inrichten van kantoren is de interieurontwerper. Door jezelf te verdiepen in kantoorinrichting en na te denken over het interieur heb je in sommige gevallen geen interieurontwerper meer nodig. En dat levert een flinke besparing op.