3 tips voor je grote schoonmaakStaat de jaarlijkse grote schoonmaak weer voor de deur? Dan geven we je graag een aantal tips om deze zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Een keer per jaar een grote schoonmaak houden, zorgt ervoor dat je huis mooi en fris oogt. Daarnaast geeft het je ook mentale rust. Om je grote schoonmaak wat aangenamer te laten verlopen geven we je een aantal tips mee, zodat je grote schoonmaak sneller achter de rug is.

Voorbereiding is je sleutel tot succes

Zorg ervoor dat je voldoende tijd inplant om je woning grondig onder handen te nemen. Het moet je op het einde van de rit minder stress geven, niet meer. Trommel het hele gezin op om je een handje te helpen.

Houd altijd de volgende gouden regel in het achterhoofd voordat je begint met poetsen. Poets altijd van boven naar beneden. Dit geldt niet enkel voor je woning in zijn geheel, maar ook voor elke kamer apart. Het heeft geen nut om je vloer te dweilen om deze daarna terug vuil te maken door het afstoffen van je kasten.

Leg alle schoonmaakartikelen die je nodig hebt op voorhand klaar, zodat je niet tijdens de grote schoonmaak nog moet zoeken naar allerlei producten.

Geef je slaapkamers voorrang

De slaapkamers zijn de kamers waar je hoogstwaarschijnlijk het meeste tijd in doorbrengt. We spenderen gemiddeld 1/3 van ons leven in onze slaapkamer alleen al.

Je eigen kamer is misschien niet veel werk, maar die van je kinderen is hoogstwaarschijnlijk wel een ander paar mouwen. Zij durven er wel eens graag een rommeltje van te maken. Daarom raden we je aan om te zorgen voor structuur in hun kamer, zodat je een deel van de rommel vermindert. Dit doe je bijvoorbeeld door het aanschaffen van kind bureau accessoires.

Daarnaast is het schoonmaken van je slaapkamer ook het geschikte moment om je kledingkast op te kuisen. Breng ze hierna naar de kringloopwinkel of doneer ze aan het goede doel! Vinted is ook een goede optie als je er nog een centje op wilt verdienen.

Potten en pannen op het vuur zetten

Het is belangrijk om je keuken niet te vergeten. Niet altijd de tofste zaak, maar om lang van je oven, vuur en materiaal te kunnen genieten, moet je ze elk jaar toch eens een stevige poetsbeurt geven.

Wat mensen vaak vergeten is om de aangekoekte etensresten in hun vaatwasser te verwijderen. Dit doe je het beste door gebruik te maken van soda. Steek een kop soda in je vaatwasser en zet deze aan. Daarna is je vaatwasser weer helemaal proper.

Ziezo, je bent klaar met schoonmaken! Hopelijk helpen onze tips jou bij het schoonmaken van je woning. Geniet alvast van een proper en fris huis!