Bio-Planet Winkelfolder

Zo, je bent dus op zoek naar de folder van Bio-Planet?

Bij Bio-Planet kan je terecht voor een compleet aanbod aan artikelen zoals in elke supermarkt namelijk voor voeding en niet-voeding, met als verschil dat de producten allemaal 100% bio en eco zijn. Bio-Planet wil namelijk een biologisch of ecologisch alternatief bieden voor elk artikel dat je in een gewone supermarkt vindt.

Je kan er terecht voor dagverse groenten en fruit, vlees, brood, pasta’s, dranken, schoonmaakproducten, boeken en verzorgingsproducten.

De winkels van Bio-Planet liggen meestal aan de rand van de steden en beschikken net zoals de winkels van Colruyt over een ruime parking.Bio-Planet – Winkelfolder

Om de vier weken brengt Bio-Planet een speciaal magazine uit: ‘bewust genieten’. Hierin vind je alle aanbiedingen op vlak van biologische en ecologische producten. Er staan ook nuttige weetjes, reportages, recepten en activiteiten in die worden georganiseerd. Je kan het magazine online bekijken of je kan het ook gratis thuis laten bezorgen.

Via de website van Bio-Planet kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo krijg je elke maand per mail informatie over de laatste nieuwigheden en promoties.

Bio-Planet – Aanbod en wat je er kan vinden

De voedingsproducten dragen allemaal een biolabel. Dit wil zeggen dat ze afkomstig zijn uit de biolandbouw waar geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Op de verpakking vind je ook de herkomst van elk product terug en het nummer van de officiële inspectiedienst. Die controleert elke fase van de productieketen zoals de grondstoffen, de verwerking, de verpakking enzovoort. Op die manier weet je zeker dat elke stap strikt wordt opgevolgd.

In de winkels van Bio-Planet worden dikwijls degustaties voorzien zodat klanten eerst kunnen kennismaken met nieuwe producten voordat ze tot aankoop overgaan. Op de website van Bio-Planet vind je over elk product meer informatie terug en kan je ook tal van recepten raadplegen.

Ook bevatten alle verzorgingsproducten biologische ingrediënten en dragen ze ecolabels. Daarnaast vind je bij Bio-Planet ook glutenvrije biovoeding en fairtradeproducten.

Bij Bio-Planet staat vooral milieuvriendelijkheid centraal. Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor energievriendelijke verlichting, verwarming en koelinstallaties. Voor schilderwerken gebruiken ze ecologische verf en het personeel draagt kledij gemaakt van biokatoen.

De winkels van Bio-Planet zijn gemakkelijk te bereiken en liggen meestal in of nabij centrumsteden. Via hun webshop bij Collect & Go kan je je inkopen online bestellen en ze daarna afhalen in een winkel naar keuze.

Bio-Planet heeft een heel unieke klantenkaart. Het is namelijk een sticker. Je kan hem dus kleven waar je maar wilt. Zo kan je hem moeilijk verliezen en heb je hem altijd bij de hand als je boodschappen gaat doen. Je hoeft hem enkel te tonen aan de kassa en zo krijg je alle voordelen in één scan.

Bio-Planet – Geschiedenis van de biosupermarkt

Bio-Planet maakt deel uit van de Colruyt Group. Dit is een familie van bedrijven, waaronder Colruyt, met tal van retailformules in verschillende landen. De verkoop van bioproducten werd eerst uitgetest in de winkels van Colruyt, maar de verkoop kende slechts een matig succes. Colruyt had beslist dat de prijs van de bioproducten niet hoger mocht liggen dan hun niet-bio-equivalenten, maar dat bleek in de praktijk niet haalbaar te zijn. Het aanbod kon op die manier niet volgen waardoor de continuïteit niet gegarandeerd kon worden.

Bio Planet PersoneelLater lanceerde Colruyt het Bio-Time-label, nu gekend onder de naam Boni Selection Bio. Dat is hun aanbod van eigen biologische producten. De klant die overschakelde op deze producten bleef ze daarna ook in grote getale trouw waarna in januari 2000 het idee tot stand kwam om een zelfstandige bio-supermarkt te openen. Een jaar later opende de eerste Bio-Planet zijn deuren in Kortrijk.

Vandaag zijn er in totaal 24 winkels van Bio-Planet in België, voorlopig zijn er nog geen winkels in het buitenland. Bio-Planet is uniek binnen de Colruyt-familie, want ze bieden niet noodzakelijk de laagste prijzen aan. Er wordt wel een eerlijke prijs gegarandeerd. Dat wil zeggen: niet te duur, maar met een eerlijke vergoeding voor de telers en verdelers.