Bart Smit Jij zoekt dus de folder van Bart Smit?

Bart Smit is een van oorsprong Nederlandse speelgoedwinkelketen met ondertussen meer dan 500 winkels die verspreid liggen in Nederland, België en Luxemburg. In elke grote stad vind je wel een winkel van Bart Smit.

Ze zijn oorspronkelijk begonnen met de verkoop van speelgoed en daar staan ze nog steeds het meest voor bekend. Het assortiment werd ondertussen flink uitgebreid met ook heel wat interessante producten voor volwassenen.

De winkels van Bart Smit worden vooral druk bezocht tijdens Sinterklaas en de feestdagen. Mensen springen er namelijk vaak binnen als ze op zoek zijn naar een leuk cadeau.Bart Smit – Winkelfolder

In de folder van Bart Smit vind je alles terug op het gebied van speelgoed. Dat kan gaan van barbie’s tot Lego tot Playmobil. Je vindt er ook de nieuwste games voor PS4 en allerlei gezelschapsspellen en puzzels. De folder van Bart Smit speelt ook in op bepaalde thema’s zoals Carnaval en Sinterklaas. De winkels van Bart Smit worden tijdens deze periodes dan ook druk bezocht. Je kan de folder regelmatig in de brievenbus terugvinden en je kan hem ook online bekijken.

Wil je graag per mail op de hoogte gehouden worden van het nieuwste speelgoed en de laatste aanbiedingen dan kan je je online inschrijven voor de nieuwsbrief van Bart Smit.

Bart Smit – Aanbod

Het assortiment van Bart Smit bestaat niet enkel uit speelgoed, maar ook uit films, boeken, games en knutselgerief.

De traditionele speelgoedmarkt is ingrijpend veranderd de laatste jaren waardoor kinderen steeds op jongere leeftijd kiezen voor tablets en videogames.

Bart Smit houdt rekening met de veranderende behoeften van zijn klanten en heeft daarom diverse elektronische en multimedia-artikelen toegevoegd in zijn assortiment. Je kan er dus ook terecht voor laptops, camera’s, drones, mobieltjes, allerhande gadgets en nog veel meer.

Door de evolutie in hun assortiment is Bart Smit ondertussen niet meer enkel interessant voor kinderen en hun ouders, maar ook voor jongeren en volwassenen.

De klant staat dus absoluut centraal bij Bart Smit en er wordt ook veel aandacht besteed aan het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige en makkelijk te bedienen producten tegen een betaalbare prijs.

Via de handige online webshop kunnen klanten het hele assortiment ook online bestellen waarna alles netjes ingepakt en binnen de 24u thuis bezorgd wordt.

Ook bedrijven, verenigingen en scholen die een evenement willen organiseren kunnen eenvoudig online bestellen via de bedrijvenpagina van Bart Smit. Bij bestellingen boven de € 500 is een kortingsregeling van toepassing met kortingen die kunnen oplopen tot 10%.

De winkels van Bart Smit worden vooral gevestigd in drukke winkelcentra. Ze zijn dus steeds makkelijk terug te vinden.

Bart Smit – Geschiedenis van de speelgoedwinkel

Bart Smit GeschiedenisIn 1967 opende Bart Smit een kleine handelszaak te Volendam in Nederland. Het winkeltje met de naam: ‘Gaartje van Koppie’ nam hij destijds over van zijn ouders. Van Koppie was de bijnaam van de moeder van Bart.

Dit eerste winkeltje handelde toen vooral in huishoudelijke artikelen en speelgoed, maar al snel besloot Bart om zich enkel op speelgoed te richten. Hij verhandelde dit speelgoed vanuit zijn winkeltje en zijn handkar, want Bart begon zijn carrière als straatventer in Volendam. In de jaren na 1967 groeide het aantal filialen gestaag en in 1980 besloot Bart om 10 filialen van de Brabantse firma Van Nunen Boes over te nemen, waarmee hij ook in het zuiden van het land voet aan de grond kreeg.

Om de expansie extra kracht bij te kunnen zetten, ging Bart Smit in de jaren ’80 op zoek naar een sterke partner. Deze werd in 1985 gevonden in het financieel krachtige bedrijf Blokker Holding BV. Tot deze holding behoren onder andere ook Intertoys, Leen Bakker, Blokker, Xenox, Toys XL, Big Bazar en Marskramer. Na toetreding tot de Blokker Holding kreeg Bart Smit nog meer mogelijkheden om verder uit te breiden. Eind jaren ’80 en ’90 groeide Bart Smit dan ook in snel tempo uit tot een keten die door iedereen gekend was.

In België werd de eerste winkel in Turnhout geopend in 1989. Momenteel is Thomas Smit de directeur van Bart Smit B.V.

In de loop van 2017 zijn er plannen om de naam Bart Smit te veranderen naar Intertoys. De site bartsmit.com blijft voorlopig bestaan, maar zal uiteindelijk ook overgaan naar Intertoys. De exacte datum is nog niet gekend.