Aldi WinkelfolderJe zoekt dus naar de promoties en aanbiedingen van Aldi?

Aldi (een afkorting van Albrecht Discount) is een Duitse keten van discountwinkels die zich richt op het aanbieden van een beperkt assortiment, producten van hoogwaardige kwaliteit en vooral lage prijzen.

Door te winkelen bij Aldi kan je steeds veel geld besparen. Doordat de winkels van Aldi bescheiden worden ingericht, kunnen er altijd lage prijzen gegarandeerd worden.

De winkels van Aldi zijn meestal gelegen aan de rand van de steden. Je vindt er altijd wel eentje in je buurt. Ze zijn makkelijk bereikbaar en er wordt steevast een ruime parking voorzien.

Aldi aanbiedingen van de week
Aldi aanbiedingen van vorige week


Aldi – Winkelfolder

Aldi Aanbod WinkelfolderDe folder van Aldi, Aldi Info, wordt aan huis bezorgd. Je kan deze folder ook terugvinden in de winkels van Aldi en je kan hem ook online bekijken op de website van Aldi. Op woensdag en op zaterdag gaan er nieuwe aanbiedingen van start die je kan terugvinden in de folder. De folder bevat een mix van food en non-food artikelen en is wekelijks beschikbaar vanaf maandag.

Wil je liever per mail op de hoogte worden gehouden van de wekelijkse aanbiedingen van Aldi, dan kan je je eenvoudig online inschrijven op de website van Aldi voor de gratis nieuwsbrief.

Aldi – Aanbod en filosofie

Aldi bespaart kosten door winkelpanden op goedkope locaties te huren of te kopen en deze sober in te richten. Er is geen muziek in de winkel, veel producten liggen in dozen en worden niet in de rekken gezet. Bovendien wordt er ook bespaard doordat kleine leveranciers grotendeels van Aldi afhankelijk zijn, waardoor Aldi kan bedingen dat ze tegen lage prijzen goederen leveren.

Bij Aldi kan je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt er een aantrekkelijk aanbod van groenten en fruit, dagverse broodwaren, kwaliteitsvolle voedingsproducten, dagelijkse gebruiksvoorwerpen, biologische producten en kwaliteitsvolle wijnen en schuimwijnen. Daarnaast heeft deze supermarkt wekelijks wisselende aanbiedingen van non-food artikelen zoals printers, computers, schoolbenodigdheden, huishoudproducten en sportartikelen.

Aldi biedt op haar website ook heel wat online diensten aan. Zo kan je onder andere een Aldi-boodschappenlijstje maken met de artikelen voor je volgende aankoop. Dit lijstje kan je nog verder aanvullen met persoonlijke aantekeningen en het daarna meteen afdrukken of verzenden naar je mailbox.

Dan is er ook nog de Aldi app waarop je kan zien welke Aldi winkels bij jou in de buurt liggen en je kan er ook de laatste nieuwe aanbiedingen op bekijken. Verder heeft Aldi ook nog een telefonie- en internet aanbod: Aldi Talk. Met Aldi Talk kan je tegen zeer lage prijzen mobiel telefoneren en surfen op het internet.

Aldi – Geschiedenis van de supermarkt

In 1946 werd de eerste winkel van Aldi geboren. In dat jaar namen de broers Karl en Theo Albrecht de winkel van hun moeder over in Essen-Schonebeck te Duitsland.

Deze winkel, oorspronkelijk opgericht in 1913, bood een beperkt assortiment aan tegen zeer lage prijzen. De lage prijsformule viel in de smaak bij de consument en dat zorgde voor een sterke groei van het filiaal. Eén winkel in 1946 werden dertien winkels in 1950 en meer dan honderd in 1955. In 1958 groeide het Aldi concern uit tot maar liefst 170 filialen.

De broers Albrecht maakten Aldi groot, maar ze zorgden ook voor een splitsing van het bedrijf. Zo ontstond er een discussie over de verkoop van tabakswaren, waardoor Aldi Nord (boven de Ruhr) en Aldi Süd (onder de Ruhr) een eigen bedrijfsvoering kregen. Wel bleef er een goede samenwerking bestaan.

Aldi breidde eerst binnen Duitsland uit en later ook naar andere Europese landen. Ook de Verenigde Staten en Australië werden voorzien van Aldi filialen. Aldi is mede bekend geworden door vier zeer populaire producten die al sinds de jaren ’80 tot hun assortiment behoren namelijk de gebrande koffie van Markus, Westminster thee, chocolade van Château en UNA afwasmiddel. Vanaf de jaren ’90 ging Aldi ook wat meer luxeproducten aanbieden wat nog meer klanten aantrok. De lage prijzen bleven wel gehandhaafd.

Op dit moment zijn alle Aldi filialen ondergebracht onder de vlag van de Aldi-Gruppe die al 7600 winkels onder haar vleugels heeft. Aldi Nord bezit er daarvan 4200 en Aldi Süd 3300. Tot op vandaag is het supermarktbedrijf nog steeds volledig in eigendom van de familie Albrecht.