Je webshop promoten online en offline


Webshop promoten door acties te lanceren

Nieuwe en aantrekkelijke acties hebben de grootste kans om meer verkoop te genereren je webshop promoten bij de consument. Zowel in een winkelfolder, evenementen als in persoonlijke gesprekken met potentiële klanten kun je diverse acties houden om jouw online winkelfolder of bedrijf onder de aandacht te brengen. Ook op alle sociale media kanalen, maar ook in de communicatie met klanten en prospect via mailings, is het aan te bevelen om nieuwe en aantrekkelijke acties aan te bieden. Je wilt immers dat jouw online winkelfolder dé plek is voor jouw producten. Mensen moeten direct aan jouw webwinkel denken als ze op zoek naar dat specifieke product dat jij levert.

Je webshop promoten op social media via de online winkefolder

Op zowel privé als zakelijk gebied zijn sociale media bij maar weinig mensen weg te denken uit het dagelijks leven. Het is de beste manier om contact te leggen met potentiële klanten en het contact met bestaande klanten te onderhouden, wat betekent dat je als webwinkel de boot mist als je niet op minstens één medium actief bent. Zorg in ieder geval voor een Facebookpagina en maak – afhankelijk van je doelgroep – ook op andere platformen een profiel aan. Heb je een jonge doelgroep, dan kun je bijvoorbeeld terecht op Instagram en Snapchat, en met zakelijke klanten zit je op LinkedIn op de goede plek. Facebook adverteren kan erg succesvol zijn en een verdienmodel zijn voor je winkelfolder.

Je kunt in de online winkelfodler links toevoegen naar de Facebook pagina’s om zo meer engagement te ontwikkelen.

Bloggen

Met het onderhouden van een blog kun je bezoekers op de hoogte houden van nieuwe producten die je aan het assortiment toevoegt, kun je lezers inspireren en tips geven over alles wat relevant is voor je webwinkel. Het is met uitstek de manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Niet alleen is bloggen gunstig voor je promotie (omdat goede artikelen worden gedeeld op social media), ook op het gebied van SEO pluk je er de vruchten van.